Titul „Kornspitz roku 2011“ zamířil do Litoměřic
Vítězem prestižní celostátní soutěže Kornspitz roku, které se každoročně účastní desítky pekáren a pekařství z celé České republiky, se stalo litoměřické pekařství VLADIMÍR KUBÍK, druhé místo získalo SMÉKALOVO PEKAŘSTVÍ spol. s r.o. z Vysokého Mýta, třetí místo patří Pekárně BACHAN s.r.o. z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Speciální cenu backaldrin získal Mgr. Petr Šedivý, ředitel Střední průmyslové školy potravinářské v Pardubicích. Tato tradiční prestižní soutěž českých pekařů a pekáren se každoročně setkává s velkou oblibou. Letos se konal již osmý ročník, v rámci kterého porota hodnotila nejen vzhled, ale i chuť Kornspitzů od jednotlivých pekáren a pekařství. A co na prvenství v této celostátní soutěži říká zástupce vítězného pekařství? „Výhra mě moc překvapila a potěšila. Ocenění vnímám nejen jako velkou reklamu, ale také jako velký závazek,“ konstatoval Vladimír Kubík. Celou soutěž tradičně pořádala společnost backaldrin s.r.o., která je dodavatelem směsí, z nichž se Kornspitz peče. „Každá soutěžící pekárna vyrobila několik Kornspitzů, které v rámci soutěže anonymně hodnotili samotní pekaři. Hodnocení tedy bylo v rukou profesionálů. Bylo plně objektivní. Jsem rád, že se soutěže opět zúčastnily pekařství z celé republiky. I letos se potvrdilo, že není Kornspitz jako Kornspitz. Pekaři Kornspitz sice vždy pečou ze stejných surovin, nicméně výsledný produkt se může lišit nejen vizuálně, ale také chuťově. Tuto soutěž pořádáme, aby jednotliví pekaři mohli nejen soutěžit, ale především, aby se mohli inspirovat,“ řekl Petr Mach, jednatel společnosti backaldrin s.r.o. Dodejme, že letošní soutěžní setkání pekařů se konalo v Horním Bezděkově na Kladensku, kde byl pro soutěžící připraven pestrý program. V rámci doprovodného programu mohli absolvovat golfovou akademii, také si mohli vyzkoušet různé sportovní dovednosti, například přístrojové potápění v bazénu, jízdu na koních atd. ---------------------------------------------------------- Délka Kornspitzu® je 18 cm a má rohlíkový tvar. Pro Kornspitz® jsou charakteristické dva šikmé zářezy na povrchu. Kornspitz® byl vynalezen v roce 1984 firmou backaldrin v Rakousku. Kornspitz® je podle přesně definované receptury pečen po celém světě denně tisíci pekaři. Oblíbené pečivo s pšeničnými otrubami má vysoký vlákniny (přes 6 %). Díky vyvážené kombinaci vysoce kvalitních přísad je Kornspitz® oblíben u gurmánů i u konzumentů, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu výživy.
Kontakt
Mgr. Petr Neckař
Štefánikova 379/41
500 11, Hradec Králové
Telefon: +420 777 283 600
E-mail: pn@pnmedia.cz
http://www.pnmedia.cz
Kontaktní manažer: Petr Neckař
Email: pn@pnmedia.cz
Telefon: +420 777 283 600