Originální ochutnávkové večery s názvem „Cesty vína od pradávna“ v Hotelu Černý Slon

„Víno má schopnost naplnit ducha veškerou pravdou, věděním i filosofií.“ (L. Bossuet)

Hotel Černý Slon pořádá vskutku originální ochutnávkové večery s názvem „Cesty vína od pradávna“. Tuto akci si určitě nemůže nechat ujít žádný milovník dobrého vína a jídla. Pokud si myslíte, že k nim patříte i Vy, neváhejte a navštivte útulné prostředí hotelu Černý Slon. A co na Vás čeká?
V samotném sklepě hotelu Černý Slon bude připraveno dvacet jedinečných kulinářských symfonií v podobě kombinace skvělého jídla a vína.
Hotel v Praze 1 najdete v Týnské uličce (dostupnost metrem, 10 minut krásné procházky starou Prahou z Můstku či Náměstí Republiky ).
Ve víně je pravda...
Víno, jako základní lidská potravina, se podle dostupných záznamů poprvé objevilo mezi národy žijícími před osmi tisíci lety na Kavkazu, v oblasti dnešní Gruzie a Arménie. S postupným vývojem společnosti se časem dostalo až do Evropy a v letech po Kristu do oblastí Nového světa.
Můžete se těšit na večer, během něhož se znovu vydáte na cestu révy od pradávna až po dnes. Ochutnáte víno místních odrůd a stravu podle původních receptů. Když poznáme svou minulost, lépe tak poznáme sami sebe.
Sommeliér a publicista Zdeněk Reimann rozdělil naše cestování do dvaceti zajímavých povídání na základě jeho úspěšných rozhlasových pořadů na ČRO. Region vína představí sami vinaři nebo jejich dovozci. Mistr kuchař Jiří Pávek, držitel čestného certifikátu prestižního kulinářského institutu Paula Bocuse v Lyonu, občasný hradní gastrokouzelník světové elity, vzal na sebe nelehkou úlohu, pomoci nám projíst se světem nádherných a vytříbených pochoutek nejlepších vinařských oblastí. Tyto kulinářské speciality bude servírovat k prezentovaným vínům. Prostředí hotelu Černý Slon se k této akci výtečně hodí. Objekt byl vystavěn v letech 1330 – 1340 v gotickém stylu. Tradiční prostředí kupecké krčmy s hostinskými pokoji vedle Ungeltu, středověkého tržiště lidu pražského, k poctivým vínům a dobrému jídlu neodmyslitelně patří.
Cena jednotlivého večera je 990 Kč, při nákupu všech dvaceti prochutnávek poskytuje restaurace 10% slevu. Vína je možné zakoupit za zvýhodněnou cenu.
Na večery s názvem „Cesty vína od pradávna“ se můžete těšit vždy v pondělí v 18:30! Podrobný obsah akce:

  1. Kavkaz, Mezopotámie, Řecko, Izrael, Libanon, Egypt. Jídlo: Badrijani Nigvzit – lilek s mletými ořechy, šťávou z granátového jablka, koření; Spanakopita: špenát, vejce zabalené v lískovém těstě, kebab v pita chlebu; vinné listy plněné rýží a bylinkami; couscous – 12.9.
  2. Itálie – Piemonte, Severovýchodní Itálie – Barolo, Soave, Amarone. Jídlo: dušené hovězí v Barolu (Nebbiolo), agnolotti (pasta s vejci, hovězím, vepřovým, králíkem, klobásou, parmesanem a bylinkami); rizoto s lanýži, truffles – 19.9.
  3. Chianti, Brunello, Montepulciano, Umbrie – red DOCG Montefalco Sagrantino a Torgiano Rosso Riserva. Jídlo: fettunta – toasty s olivovým olejem, spaghetti alla carbonara – 26.9.
  4. Jižní Itálie; Campania, Puglie, Sicílie, Sardinie – Falernian, Aglianico; Uva di Troia; Primitivo, Negroamaro; Marsala, Nero d’Avola; Cannonau, Monica. Jídlo: Arancine (masem, sýrem či zeleninou plněné rýžové kroketky), pasta alla Norma (s rajčaty, lilkem, grilovanou riccotou), caponata, couscous nebo manicotti – 3.10.
  5. Francie – Bordeaux, s. Médoc – Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot. Jídlo: talíř mořských plodů a ryb, Entrecote a la Bordelaise – maso z mezižebří v omáčce z červeného vína - 10.10.
  6. Bordeaux, střední Médoc, Margaux a jižní Médoc, Libournais, Pomerol, St-Emilion. Jídlo: mijote d’agneau aux mojettes, jehněčí s bílými fazolemi; šneci v hrnci s vínem, rajčaty a koňakem – 17.10.
  7. Vína jihu a jihozápadu – Languedoc, Provence, Bandol, Cahors, Gaillac, Madiran. Jídlo: cassoulet – jehněčí ragú v hrnci s fazolemi, vepřovým, klobáskou; omeleta s lanýži – 24.10.
  8. Alsasko – Riesling, Gewürztraminer. Jídlo: Choucroute alsacienne – zelí s klobásou, vepřovým nebo šunkou; vepřový konfit (tři hodiny v troubě, servíruje se druhý den) – 31.10.
  9. Severní a jižní povodí Rhôny – Syrah, Viognier, Marsanne, Roussanne. Jídlo: Coq au Vin, kohout na víně; sýry např. Cantal, Roquefort, Fourme d’Ambert a kozí – 14.11.
  10. Burgundsko – Pinot Noir, Chardonnay. Jídlo: Boeuf Bourguignon; králík na víně nebo cidru, sýrové mísy – 21.11.
  11. Chablis, Champagne – Chardonnay, Pinot Noir & Meunier. Jídlo: quiche Lorraine, oeufs bourrée – plněná vajíčka s česnekem, curry, petržel, kyselá smetana; sýrová mísa – 28.11.
  12. Španělsko – Ribera del Duero, Navarra – Garnacha, Tempranillo. Jídlo: masové a zeleninové tapas; pečené selátko – 5.12.
  13. Rioja, Katalánie, Somontano, Priorat – Tempranillo, Garnacha Tinta, Graciano, Mazuelo, Viura/Macabeo. Jídlo: gazpacho, paella – 12.12.
  14. Německo – Mosel-Saar-Ruwer; Nahe – Riesling. Jídlo: spätzle, dušená vepřová pečeně v omáčce z bílého vína; Hasenpfeffer – dušený zajíc nebo králík, se spätzlemi a červeným zelím – 19.12.
  15. Porýní, Falc, Rheinhessen, Franky – Müller-Thurgau, Sylván. Jídlo: masové kuličky v bílé omáčce s kapari, citronovou šťávou, servírované s bramborem a nakládanou červenou řepou, klobáska se zelím a chlebem – 6. 2. 2012
  16. Jižní Amerika – Chile, Argentina, Brazílie, Uruguay, Peru. Jídlo: steak, masové a vegetariánské empanadas – 13. 2. 2012
  17. USA: Kalifornie, Washington State, Oregon. Jídlo: hamburger, grilovaná kuřecí křidélka, hranolky – 20. 2. 2012
  18. Austrálie, Nový Zéland, Jižní Afrika. Jídlo: klokaní steak, pečený losos, rýže, couscous – 27. 2. 2012
  19. Morava – bílá a červená vína. Jídlo: hovězí pečeně s koprovou omáčkou, pečený bůček s chlebem, ovčí sýry – 5. 3. 2012
  20. Čechy – bílá a červená vína. Jídlo: kachní stehno, kuřecí špíz, domácí chléb, kozí sýry – 12. 3. 2012

Více informací o degustačních večerech s Hotel Praha - Černý Slon naleznete na: www.hotelcernyslon.cz/cs.

Kontakt
Dsolutions.cz
Internetový marketing a tvorba webových stránek
Polní 7
16200, Praha 6
Telefon: 604 805 241
E-mail: info@dsolutions.cz
http://www.dsolutions.cz



Kontaktní manažer: Dominik Divis
projekt manager
Email: dominik@dsolutions.cz
Telefon: 604 805 241

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz