Čtyřkolky SMC Jumbo 720R technicky zdatné ?

Motorová jednotka

Motor čtyřkolky byl vyvinut výzkumným institutem ITRI. Tato skutečnost je na něm znát a již na první pohled se motor jeví jako velmi moderní věcička.

Vývojovým cílem pro motor ATV čtyřkolky smc Jumbo 720R byl nadprůměrný výkon a velmi vysoká životnost motoru. Zdá se, že obojího bylo v dostatečné míře dosaženo. Svým výkonem 51 koní a točivým momentem 57 Nm se z čtyřkolky Jumba 720R stal nekorunovaný král své kategorie. Více, než ročním nepřetržitým testovacím provozem a masivním užitím japonských dílů se patrně stane i králem v kategorii životnosti!

Motor čtyřkolky má mohutný zátah v celém spektru použitelných otáček a přestože akceleruje velice dynamicky, variátor je nastaven pro klidný průběh výkonu. Pocitově se tedy může zdát, že je rozjezd takový “gumový”, ale až přímé srovnání s jiným strojem jasně ukáže, o kolik je Jumbo 720R výkonnější a rychlejší. Motor je schopen stroj plynule rozpohybovat až na rychlost výrazně přesahující stokilometrovou hranici. Při přímém srovnání s konkurenčním 800ccm strojem, jej tento nebyl schopný předjet v žádném režimu otáček! Je vidět, že v ITRI motory umí!

Podvozek:

U SMC vsadili vše na kartu spolehlivosti. Vytvořili tak konzervativní podvozek, že konzerva nemůže být konzervativnější. Vyhnuli se všem anomáliím, nejrůznějším posilovačům, ramenům z leštěného jantaru, praskajícím páteřovým rámům a podobným nesmyslům. Zkrátka vyrobili úplně normální prostorový rám, který tak proslavil Yamahu a podobné značky. A možná i díky tomu je podvozek tak skvělý.

Elektroinstalace, brzdy, plasty, sedlo, kola:

Jednoduchá, dobře vedená elektroinstalace, plně hydraulické, nevadnoucí brzdy s perfektním dávkováním výkonu a perfektně zpracované plasty se zcela novým a decentním designem. Za zmínku také stojí sedlo. Je velice široké, dostatečně dlouhé i pro dvě osoby a s výborně vyrobenou PUR vložkou - tuhou, takže se neprosedí, ale i pohodlnou. Zkrátka jsem měl pocit, jako když si sedám do peřiny. Kvalitní duralová kola ve 12″ anebo modní 14″ velikosti jsou obuta do výtečných šestiplátnových pneumatik Big Horn. No řekněte, co více si ještě přát?

Vychytávky:

Obrovská palivová nádrž 24 litrů! Homologované tažné. Vysoká světlá výška. Praktické úložné schránky po celém stroji. Multifunkční palubní počítač. A motor!

Jízdní testy:

Jízdní testy potvrdily, co jsem již očekávalo. Perfektně fungující stroj s naprostým dostatkem výkonu. Jen bych se zmínil o “spanilé” jízdě po dálnici, kdy měl kolega za strojem zapřažený automobilový vozík, na němž byl naložen Dilni Evo 800, takže tažená hmotnost dosahovala téměř 600 kg. I přesto s takovým “kolosem” bez problémů ve stokilometrové rychlosti rychlosti předjížděl do mírného kopce pomalejší automobily! (Pokud to čte nějaký “ouřada”, tak vše zapře ) O dostatku výkonu hovoří i fakt, že s nákladem dosahoval stejné maximální rychlosti, jako s prázdným strojem. A i v této rychlosti a s takovým přívěsem byla jízda stabilní a příjemná!

Závěrem:

SMC Jumbo 720R patři mezi mimořadné ATV čtyřkolky. Konstrukčně vyvážený, výtečně zpracovaný a perfektně fungující. Nazval bych jej ATV strojem pro každou příležitost. Pro každodenní jízdy po silnici, pro dynamickou jízdu terénem a v neposlední řadě i pro nějakou tu práci. Je to stroj, který na českém trhu chyběl. Kvalita, design a cena - to jsou vlastnosti, které mluví jasně ve prospěch nového Jumba. Takže zopakuji svoji řečnickou otázku: Co více si přát?

Kontakt
Bluestudio.cz
Vltavská 8
62500, Brno
Telefon: 776548828
E-mail: janko@gravegame.net
http://www.bluestudio.cz



Kontaktní manažer: Jan Řičánek
Email: janko@gravegame.net

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz