BUREAU VERITAS podporuje kvalitu biopotravin, zlatým partnerem Česká biopotravina 2010

Certifikační a inspekční společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. podporuje vysokou kvalitu a bezpečnost potravin v celém dodavatelsko-odběratelském řetězci potravinářského segmentu, přístup k životnímu prostředí a sociální zodpovědnost. Je již tradičním zlatým partnerem prestižní soutěže Česká biopotravina roku a aktivně se tak podílí na zvýšení povědomí o kvalitách a výhodách biopotravin. Pro všechny výrobce potravin jsou velice důležité všechny články v mechanismu celého potravinového řetězce, tzn. od zajištění kvalitní prvotní suroviny, dopravy, skladování, vlastní výroby a odbytu tak, aby si konečný spotřebitel pochutnal na prvotřídní potravině. Na výrobce biopotravin jsou v tomto směru kladeny daleko vyšší nároky, odběratel vyžaduje dokladovat „bio“ produkt a další systémy bezpečnosti potravin, např. ISO 22000, GLOBALGAP, HACCP, IFS, GMP. Mezi nejvýznamnější standardy pro potravinářství patří BRC Global Standard Food a BRC/loP Packaging Standard. Ing. Marcel Skála, Ph.D., obchodní ředitel BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. dodává: „Poptávka evropských spotřebitelů po bioproduktech se v poslední době dramaticky zvyšuje. Je potřeba si uvědomit, že kvalita těchto výrobků je na rozdíl od konvenčních potravinářských produktů dána stabilitou celého potravinového řetězce. Certifikace firem zapojených do tohoto řetězce podle nejrůznějších schémat nebo norem je jedním ze základních pilířů, který k této stabilitě výrazným způsobem přispívá.“ ISO 22000 – norma zajišťuje jednoznačnou identifikaci a kontrolu rizika zdravotní nezávadnosti potravin. Je určena pro všechny organizace zapojené v potravinovém řetězci, tj. od prvovýroby (farmářů), přes výrobce krmiv, zpracovatele potravin, sklady potravin, dopravce, veškeré dodavatele služeb (např. úklid), až po maloobchodní prodej a veřejné stravování. Součástí řetězce jsou i nepřímo zapojené organizace, jako např. výrobci strojů a zařízení, obalového materiálu, čistidel, přísad a ingrediencí. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) – systém preventivních opatření, sloužící k zajištění jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů v rámci potravinového řetězce. Podporuje preventivní opatření proti šíření bakteriální, chemické nebo fyzikální kontaminaci výrobků tak, aby se předcházelo nebezpečí ohrožení zdraví konzumenta. Specifikuje prostředky a postupy, zároveň zajišťuje prověřování provozu s výrobou nebo zpracováním potravin potravinářským auditorem s příslušnou kvalifikací. Současná legislativa již ukládá povinnost zavedení systému kritických bodů všem provozovatelům potravinářských podniků (výrobci a prodejci potravin) a stravovacích služeb. GLOBALGAP (dříve EUREPGAP) - systém certifikací dlouhodobě vyvíjený německou společností FoodPLUS GmbH. Tato soustava normativních dokumentů pro kontrolu zásad správné zemědělské praxe je obecně přijímána jako standard pro produkci zdravotně nezávadných zemědělských produktů. Certifikační audity systému GLOBALGAP se zaměřují na kontroly plnění požadavků, a to od těch nejobecnějších, požadovaných po všech zemědělských výrobcích, až po specifické požadavky platné pro konkrétní plodiny nebo druhy hospodářských zvířat. IFS (International Food Standard) – systém Německo-francouzského standardu bezpečnosti potravin, který zajištuje zpřehlednění a plnění zákonných bezpečnostních požadavků. BRC (British Retail Consortium) – certifikace s britskou akreditací UKAS, která je přínosem pro potravinářské výrobní organizace, které jsou v přímé komunikaci s obchodními řetězci. IFS a BRC certifikace jsou vyžadovány v mezinárodních obchodních řetězcích, jako např. TESCO, AHOLD, REWE…

Kontakt
BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r
BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC je lídrem certifikačního trhu a poskytuje služby v oblasti kvalit
Olbrachtova 1
140 02, Praha
Telefon: +420 210 088 224
E-mail: miroslava.junova@cz.bureauveritas.com
http://www.bureauveritas.cz



Kontaktní manažer: Miroslava Jůnová
Marketing Specialist
Email: junova.m@gmail.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, tiskové konference, komunikace s novináři, PR články

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz