RFID UHF čtečka pro rozsáhlé systémy s minimalizací kabeláže

Společnost Barco ukončila vývoj RFID čtečky pro pásmo UHF. RFID čtečka spolu s ultra tenkými anténami FlexiRay umožňují vytvářet rozsáhlé systémy s minimem kabeláže.
Uh. Hradiště, 23.7. 2010
Společnost Barco ukončila vývoj RFID čtečky pro pásmo UHF. RFID čtečka umožňuje připojit 8 antén a s nadřízeným systémem komunikuje bezdrátově s využitím standardní WiFi sítě. Součástí projektu byl i vývoj speciálních planárních ultra tenkých modulárních antén pro automatickou identifikaci objektů v interiérech či v průmyslovém prostředí. Tyto antény mají variabilní délku od 50 do 100 cm a tloušťku pouhé 2 mm, takže jsou ideální k vytváření podlouhlých čtecích zón jako například dveře, vstupy, chodby. Antény jsou vhodné pro aplikace typu sledování a evidenci majetku, evidenci výroby na pásových dopravnících či evidenci IT zařízení v rackových skříních.
Koncepce RFID čtečky, jejích malých rozměrů, vestavěného napájecího zdroje a bezdrátového přenosu dat přes WiFi síť spolu s unikátními parametry a rozměry antén umožňují vytvářet rozsáhlé systémy s desítkami až stovkami čtecích míst s minimalizací kabeláže. Čtecí zóny mohou být díky rozměrům antén optimálně uzpůsobeny dané situaci a instalace může být téměř neviditelná a elegantní.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory z prostředků státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu.
Na bližší informace k vývoji RFID čtečky jsme se zeptali pana Ing. Miroslava Pípala, jednatele společnosti Barco:
Z jakého důvodu se společnost Barco rozhodla pro vývoj vlastní RFID čtečky? Současné RFID UHF snímače jsou poměrně rozměrné, drahé a vyžadují externí napájecí zdroj. K tomu navíc umožňují připojit malý počet antén. To je překážkou pro aplikace, kdy je nutno číst tagy z desítek či stovek čtecích zón a rovněž pro aplikace v interiéru, kde z estetických či bezpečnostních důvodů není možné nechat volně nadbytečnou kabeláž.
V čem se tedy tato čtečka odlišuje oproti dostupným řešením na trhu? Čtečka je optimalizovaná pro vytváření rozsáhlých sítí s mnoha čtecími body s minimalizací kabeláže a bezdrátovým přenosem dat přes standardní WiFi síť. Antény respektují požadované rozměry čtecí zóny a jsou velmi tenké, což umožňuje instalaci ve stísněných prostorách. RFID snímač má vestavěný zdroj a tudíž není potřeba napájecí adaptér, který bývá často komplikací při instalaci.
Můžete nám přiblížit, kdy bude čtečka komerčně dostupná? V současné době hledáme partnery a investory pro komerční spuštění výroby, proto o konkrétním termínu nelze ještě s určitostí hovořit. Věříme, že si náš produkt díky svým „niche“ parametrům získá jak potenciální partnery, tak i spokojené zákazníky u nás i ve světě.
O společnosti Barco Společnost Barco je významným poskytovatelem řešení v oblasti využívání čárových kódů, RFID a bezdrátových technologií. Specializuje se na oblast řízení skladů s využitím mobilních terminálů a bezdrátové infrastruktury, vývoj a integraci RFID & RTLS systémů pro bezkontaktní automatickou identifikaci, efektivní sběr dat ze senzorů a lokalizaci majetku a osob v reálném čase. Vlajkovým produktem společnosti Barco je systém SmartStock.WMS pro online řízení skladů. Společnost byla založena v roce 1993. www.barco.cz

Kontakt
Barco
Barco se specializuje na systémy pro logistiku, řízení skladů a výroby využívající technologie pro snímaní a tisk čárových kódů, RFID, bezdrátové sítě a mobilní technologie pro sběr dat
Okružní 741
68605, Uh. Hradiště
Telefon: +420 572 520 052
E-mail: tkubicek@barco.cz
http://www.barco.cz



Kontaktní manažer: Pavel Duda
Assistent
Email: pduda@barco.cz
Telefon: +420 572 520 046
Fax: +420 572 520 032

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz