Turisté jezdí do Čech za ovocnými knedlíky
Pokud cestujete do cizí země, pravděpodobně se stavíte v některé z restaurací podávajících typicky národní pokrmy. V Maďarsku si nenecháte ujít pikantní guláš, ve Francii jistě nepohrdnete vyhlášenými sýry a v Itálii budete na vidličku natáčet špagety s rajčatovou omáčkou. A na čem si zahraniční turisté pochutnávají u nás? Na pečené kachně, bramborové polévce a především ovocných knedlících. Němcům chutnají ovocné knedlíky více než Američanům Ovocné knedlíky najdete na jídelníčcích hned několika zemí. Ty české jsou ale zcela specifické, proto se některým turistům mohou zdát trochu zvláštní. Obecně platí, že jsou knedlíky oblíbenější u turistů ze střední Evropy, třeba Německa nebo Rakouska. Američané nebo Asijci, kteří si o vyhlášených ovocných knedlících přečetli v některém z cestovatelských průvodců, si na nadýchané kynuté těsto zvykají hůře. Příprava ovocných knedlíků se navíc liší kraj od kraje. Někde turistům posypou jahodové knedlíky drceným mákem, jinde nastrouhaným perníkem nebo opraženou strouhankou. Restaurace ve větších městech ale většinou sází na klasiku - rozpuštěné máslo a trochu moučkového cukru. Jak se pozná kvalitní ovocný knedlík? Ovocné knedlíky se podávají jako hlavní jídlo i jako chutný dezert. V českých restauracích je většinou najdete ve dvou základních variantách - z tvarohového nebo kynutého těsta. Někde ale můžete ochutnat také pařené nebo krupicové ovocné knedlíky. V restauracích se zdravou výživou dokonce narazíte na jáhlové nebo kukuřičné ovocné knedlíky. Pokud si ale chce někdo pochutnat na skutečné klasice, doporučujeme neexperimentovat a vsadit třeba na knedlíky s jahodami, jablky nebo knedlíky se švestkami. Co byste měli odpovědět, když se vás turista zeptá, jak se pozná dobrý český ovocný knedlík? Řekněte mu, že záleží nejen na kvalitě ovoce a těsta, ale také na správném obalení náplně. Těsto by mělo být natolik tenké, aby ovoce lehce prosvítalo. Zároveň by se ale nemělo stát, že se těsto protrhne a náplň vyteče ven. Ovocné knedlíky nejen v létě Ovocné knedlíky jsou spíš sezónní záležitostí. Některé druhy ovoce se k nám ale dováží celoročně nebo se dají zamrazit. Ovocné knedlíky tak na jídelníčcích najdou turisté, kteří patří k letním návštěvníkům hradů a zámků, ale i ti, kteří si do Čech přijedou zalyžovat. Typicky české knedlíky si mohou turisté také odvézt domů. Chlazené nebo mražené kynuté i tvarohové ovocné knedlíky od společnosti Svoboda totiž jistě kratší cestu autem vydrží. Dostali jste při čtení článku chuť na ovocné knedlíky? Vyzkoušejte ovocné knedlíky Svoboda!
Kontakt
SVOBODA - výroba domácích knedlíků s.r.o
Blučina č.p. 700
66456, Blučina
Telefon: +420 547 235 295
E-mail: info@knedlik.cz
http://www.knedlik.cz
Kontaktní manažer: Barbora Helesicova
Email: barbora.helesicova@sovanet.cz