cargo-partner zrychluje úsilí o udržitelnost testováním elektrických kamionů při přepravách na první a poslední míli

Mezinárodní poskytovatel přepravních a info-logistických služeb spustil program testování elektrických nákladních vozidel, jako součást své komplexní strategie udržitelnosti. Společnost stojí v čele přechodu k ekologičtějším logistickým řešením tím, že v Rakousku a na Slovensku zařazuje do svého provozu elektrická nákladní vozidla při přepravě na první a poslední míli.

Vedení společnosti cargo-partner se zavázalo nasadit do konce roku 2024 v segmentu lokální silniční přepravy v Evropě nejméně pět elektrických nákladních vozidel pod značkou cargo-partner s kapacitou od 7,5 do 10 tun. Tato ekologicky šetrná vozidla budou výhradně využívat týmy silniční přepravy společnosti cargo-partner k vyzvedávání a doručování na první a poslední míli.

Počáteční testování elektrických kamionů se soustředilo na Rakousko a Slovensko, přičemž se plánuje rozšíření do dalších zemí v regionu střední a východní Evropy. Testování začalo v Rakousku koncem března a na Slovensku v polovině dubna.

„Společnost cargo-partner je odhodlána podporovat udržitelné inovace v logistickém průmyslu,“ řekl Thomas Schledorn, Chief Operating Officer Overland cargo-partner. „Máme velkou radost z pozitivních výsledků prvních zkušebních jízd v Rakousku a na Slovensku a těšíme se, že brzy budeme moci testovat elektrické kamiony i v dalších zemích. Zavedením e-trucků pro přepravu na první a poslední míli chceme snížit naši uhlíkovou stopu a přispět k čistšímu životnímu prostředí při zachování nejvyšších standardů služeb pro naše zákazníky.“

Rakousko

Během zkušební fáze v Rakousku testovala společnost cargo-partner vůz Mercedes-Benz eActros-300 s dojezdem 250-300 km na jedno nabití. Při provozu v okolí terminálu cargo-partner v blízkosti vídeňského letiště společnost úspěšně prováděla bez emisní a bezhlučné sběrné a doručovací operace. Nákladní vozidlo během testování absolvovalo množství zastávek a denně přepravilo v průměru přibližně 5,5 tuny nákladu.

Významným bodem byla jízda do nedalekého města St. Pölten. Během celé cesty vozidlo doručilo náklad o celkové váze 6,9 ​​tuny a absolvovalo všechny zastávky u zákazníků na celkové vzdálenosti 264 km. S průměrnou spotřebou energie pouhých 1 kWh/km se vozidlo ukázalo jako vysoce energeticky úsporné, protože palubní počítač na konci dne ukazoval zbytkovou kapacitu 38 % nebo 166 km.

Slovensko

Na Slovensku během dvou týdnů testovala společnost cargo-partner vůz FUSO eCanter. Toto špičkové elektrické nákladní vozidlo má výkon 123,9 kW, nosnost 3,1 tuny, nakládací prostor pro 12 palet a dojezd až 200 km na jedno nabití.

Testování bylo zaměřeno především na denní jízdy v rámci Bratislavy, ale zahrnovalo i zkušební jízdy mezi sklady cargo-partner v Bratislavě a v Dunajské Stredě, jakož i jízdu z Bratislavy do Vídně, Fischamendu a zpět. Pokud jde o energetickou účinnost, výsledky byly na stejné úrovni jako při zkušebních jízdách v Rakousku a vykazovaly průměrnou spotřebu 1 kWh/km, což je nákladově srovnatelné s konvenčními nákladními vozidly.

Po důkladném vyhodnocení výsledků chce cargo-partner ve spolupráci s vybranými a důvěryhodnými klíčovými dopravci nasazovat elektrická vozidla na denní bázi. Kromě toho pro usnadnění bezproblémového provozu cargo-partner zajistí možnost nabíjení nákladních vozidel ve svých terminálech.

 

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2022 dosáhla obratu přes 2,06 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 4000 zaměstnanců po celém světě. Od ledna 2024 je cargo-partner součástí skupiny Nippon Express Group.

 

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

cargo-partner ČR s.r.o.

Aviatická 1048/12

161 00, Praha 6

Tel.: +420 235 002 626

Website | Trendletter

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz