Společnost cargo-partner slaví 40. výročí svého založení

Letos si připomínáme 40. výročí založení společnosti cargo-partner v roce 1983. Z malého specialisty na leteckou přepravu na vídeňském mezinárodním letišti se stal globální poskytovatel přepravních a logistických služeb s více než 4 000 zaměstnanci ve 40 zemích, společnost se za posledních 40 let neustále rozrůstala a rozšiřovala své portfolio služeb o nové inovace.

V roce 2023 oslaví společnost cargo-partner své 40. celosvětové výročí existence různými akcemi pro zákazníky a zaměstnance po celém světě. Kromě toho letos slaví výročí také řada organizací cargo-partner v jednotlivých zemích, včetně 30. výročí na Slovensku a v České republice, 25. výročí v Polsku a Chorvatsku a 15. výročí v Thajsku a Singapuru.

Založení ve Vídni a rozšíření do Evropy, USA a Asie.

Společnost cargo-partner zahájila svou činnost v roce 1983 jako specialista na leteckou přepravu s pouhými pěti zaměstnanci na vídeňském letišti. Krátce poté začala společnost rozšiřovat své portfolio služeb a poskytovat integrovaná řešení letecké a námořní přepravy s podporou rostoucí sítě přepravních partnerů.

Po sjednocení Evropy v roce 1989 byla společnost cargo-partner jednou z prvních rakouských společností, která rozpoznala tržní potenciál východní Evropy a rozšířila své aktivity do sousedních zemí Rakouska. V roce 1993 začala tato logistická společnost rozšiřovat svou působnost i za hranice státu, počínaje Bratislavou, Prahou a Budapeští, po nichž následovala další velká města v Evropě. V roce 2001 založila společnost cargo-partner svou první pobočku v USA a v roce 2004 se logistický provider vydal na Dálný východ otevřením pobočky na Tchaj-wanu. Dnes je společnost zastoupena více než 4 000 zaměstnanci ve 160 kancelářích ve více než 40 zemích světa.

Inovativní info-logistická řešení

V roce 2000 zavedla společnost cargo-partner první verzi své platformy SPOT Visibility & Collaboration Platform a včas si uvědomila, že digitalizace se brzy stane rozhodujícím faktorem úspěchu v tomto odvětví. To, co začalo jako jednoduchý nástroj pro sledování zásilek, se od té doby vyvinulo v komplexní platformu pro řízení dodavatelského řetězce s funkcemi od správy objednávek a přepravy až po skladování, reportování a expedici zásilek. K systému SPOT se lze připojit z jakéhokoli prohlížeče i jako k mobilní aplikaci. Platforma je neustále aktualizována a vylepšována, přičemž její další významná aktualizace je naplánována na rok 2024.

V roce 2020 společnost založila digitální kancelář, jejímž cílem je vytvořit komplexní zákaznickou zkušenost během celého procesu přepravy. Zakladatel společnosti Stefan Krauter vysvětluje: "V souladu s naším mottem 'bereme to osobně' se chceme zaměřit na cestu zákazníka, abychom lépe pochopili jeho očekávání a podle toho optimalizovali naše systémy. Naším cílem je poskytovat bezproblémovou digitální zkušenost, která umožní intuitivnější a efektivnější řízení přepravních procesů."

Strategické zaměření na skladování

V uplynulém desetiletí se společnost cargo-partner strategicky zaměřila na skladování a úspěšně zavedla smluvní logistiku jako třetí a rychle rostoucí hlavní pilíř svého portfolia služeb. S více než 300 000 m² skladových prostor v Evropě, Asii, Austrálii a USA pokrývá společnost cargo-partner všechny hlavní logistické uzly na světě a vytváří tak pevný základ pro podporu mezinárodních výrobních a distribučních sítí svých zákazníků.

Udržitelnost: "nejdůležitější výzva naší doby“

Jako významný hráč na globálním logistickém trhu si společnost cargo-partner vždy uvědomovala svou společenskou a environmentální odpovědnost. Důležitým milníkem v tomto ohledu bylo založení interního sdružení "Environmental cargo-partners e.V.". v roce 2006. V roce 2018 společnost otevřela své celodřevěné iLogistické centrum v Rakousku, které je stěžejním projektem udržitelné architektury. cargo-partner důsledně podporuje vývoj úsporných letadel, stále více využívá elektromobily a fotovoltaické systémy a dále snižuje spotřebu zdrojů prostřednictvím digitalizace. Logistický poskytovatel zároveň pomáhá svým zákazníkům sledovat a snižovat jejich CO₂ stopu.

Slovy zakladatele společnosti Stefana Krautera: "Probíhající globální klimatická krize je možná nejdůležitější výzvou naší doby. Budeme i nadále podporovat ekologické iniciativy a zavádět udržitelné technologie, abychom se dopracovali k lepším zítřkům."

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2022 dosáhla obratu přes 2,06 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 4000 zaměstnanců po celém světě.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Andrea Kavková / Marketing Specialist

cargo-partner ČR s.r.o.

Tel.: +420 235 002 626

E-mail: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Website | Trendletter

 

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz