Nájemní bydlení je trendy

Praha 17.04.2023: Na realitním trhu v posledních letech sledujeme vzrůstající trend nájemních developerských projektů. Developeři pronajímají část bytů v projektech, které původně plánovali prodat, případně již projekty staví s konkrétním záměrem jejich dalšího pronájmu. Na nájemním trhu tak vzniká samostatný segment, který se od standardního secondhandového trhu významně odlišuje – především celkovou kvalitou a poskytovanými službami.

„Atraktivita nájemního bydlení stoupá s rostoucí nedostupností vlastnického bydlení, která je způsobena drahými byty a vysokými hypotečními úroky, ale také současnou ekonomickou a geopolitickou situací,“ říká Jana Panochová, Senior Consultant LEXXUS NORTON. Vzrůstající poptávka zvyšuje ceny nájmů, díky kterým se stávají výnosy pro developery i investory více atraktivní. Většina developerských projektů určených k pronájmu vykazuje značnou obsazenost nebo je plně pronajatá, dokonce nejsou ojedinělé pořadníky s dalšími zájemci.

Z bydlení v takovém projektu se stává statusová záležitost. Zájemce o pronájem láká především vysoký standard, komfort služeb, životní styl a komunita. Důležitá je také jistota dlouhodobého pronájmu, která u second-handových nemovitostí chybí. Je znát, že tento segment není ještě plně saturován a developeři mají tedy značný prostor pro výstavbu dalších projektů. Aktuálně v Praze evidujeme 23 developerských projektů již postavených a pronajímaných, případně kompletně pronajatých. V plánu je výstavba dalších dvaceti developerských projektů napříč Prahou. Od května 2023 se budou například pronajímat dva právě dokončované nájemní projekty na Praze 9 a na Praze 8, jejichž pronájem bude zajišťovat kancelář LEXXUS NORTON.

 

LEXXUS NORTON

Jsme realitní kancelář zaměřující se na Prahu a blízké okolí. Už tři desetiletí sledujeme nejen trh s nemovitostmi, ale i trendy v bydlení, a tak jsme připraveni najít to pravé místo, které bude přesně odpovídat vašemu stylu a vkusu. Umíme pomoci také s prodejem nemovitosti a usnadnit celý jeho zdlouhavý proces. Specializujeme se zejména na rezidenční bydlení a novou výstavbu. Díky mnoha spokojeným klientům, ale také výborným vztahům s největšími pražskými developery, bankami a dalšími institucemi jsme si dokázali vybudovat dominantní postavení na českém trhu. Od roku 2018 jsme navíc ještě silnější. Tehdy se naším partnerem a poradcem stala mezinárodní společnost Savills, která patří k předním světovým realitním kancelářím s historií sahající až do roku 1855.

Kontakt
LEXXUS a.s.
Realitní kancelář - největší prodejce novostaveb v Praze
Panská 6
11000, Praha 1
Telefon: +420 221 111 999
E-mail: katerina.veckova@lexxus.cz
http://www.lexxus.cz



Kontaktní manažer: Kateřina Vecková
Marketing manager
Email: pr@lexxus.cz
Telefon: +420 221 111 999

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz