cargo-partner podniká významné kroky směrem k „bezpapírové kanceláři“

Jako součást komplexní strategie udržitelnosti společnosti cargo-partner zaměřené na snížení environmentální stopy své organizace, poskytovatel přepravy a logistiky již učinil velké pokroky ve snižování spotřeby papíru ve svých kancelářích po celém světě. Za posledních několik let společnost digitalizovala a přepracovala řadu obchodních procesů, od operací letecké a námořní přepravy až po fakturaci a celní dokumentaci.

Zelenější letecká přeprava díky elektronickým leteckým nákladním listům

Ačkoli se odvětví letecké přepravy při mnoha procesech stále spoléhá na papírovou komunikaci, existuje značný potenciál ke snížení spotřeby papíru prostřednictvím elektronických leteckých nákladních listů (eAWB). cargo-partner zahájil proces přechodu na eAWB v roce 2015, přičemž každý rok přechází na eAWB stále více zemí. Podle celosvětové zprávy zveřejněné IATA dokázala společnost cargo-partner během 12 měsíců zvýšit svůj podíl eAWB o 26 % u zásilek z Asie a o 13 % u zásilek z Evropy.

Četné lokální iniciativy ke snížení spotřeby papíru

cargo-partner sleduje svou spotřebu papíru ve všech centrálně registrovaných tiskárnách po celém světě. Mnohé organizace v jednotlivých zemích již snížily svou spotřebu papíru, například digitalizací procesů celního odbavení a fakturace a přechodem na elektronické objednávky (eDO) a potvrzení o doručení (ePOD). Maďarská pobočka společnosti cargo-partner od roku 2018 snížila spotřebu papíru o 80 % v námořní přepravě a o 34 % v letecké přepravě. V Singapuru společnost cargo-partner za poslední tři roky snížila tisk papíru o 30 %, zatímco ve Vietnamu organizace dosáhla za stejné období snížení o 15 %. V Thajsku se spotřeba papíru za poslední rok snížila o 25 %.

 

Kromě toho společnost spustila komplexní interní informační kampaň na zvýšení environmentálního povědomí. Sandra Zechmeister, Project Lead Sustainability ve společnosti cargo-partner, říká: „Informovanost zaměstnanců o vlivu na životní prostředí hraje hlavní roli v iniciativách globální udržitelnosti. Dokonce i drobné činnosti, jako například použití dvou obrazovek pro porovnávání dokumentů namísto tisku, mohou mít velký vliv na celkovou spotřebu papíru.“

Austrálie: bez papíru od prvního dne díky CargoWise

Některé novější pobočky, jako například dceřiná společnost cargo-partner v Austrálii, jsou dokonce od prvního dne bez papírů. Australská pobočka cargo-partner, která byla založena v Melbourne v roce 2019, od začátku pracuje s logistickým softwarem CargoWise, který funguje jako pilotní program pro následné zavedení CargoWise v rámci globální organizace. Australský tým využívá digitální platformu pro celý management dopravy a komunikaci, čímž se eliminuje potřeba tisknout složky, faktury, předběžná upozornění a podobně – s jedinou výjimkou pro dokumenty, které jsou ze zákona povinné v tištěné formě.

Digitalizace je klíčem k tomu, aby se kanceláře bez papíru staly realitou

Přechod z papírové na digitalizovanou dokumentaci nejen snižuje environmentální stopu cargo-partner, ale slouží také ke zefektivnění operací a menší náchylnost k chybám. Sandra Zechmeister vysvětluje: „Digitalizace našich obchodních procesů je klíčem ke zvýšení kvality našich údajů a zefektivnění spolupráce se zákazníky a partnery. Naše platforma řízení dodavatelského řetězce SPOT sehrála zásadní roli při zvyšování přesnosti údajů a pokračující zavádění CargoWise nám dále pomáhá pokračovat v našem úsilí o digitalizaci a zvyšovat spokojenost zákazníků. Zároveň můžeme využít digitalizaci ke snížení spotřeby papíru a jiných zdrojů a zvýšení efektivity procesů ve prospěch všech zúčastněných stran.“

 

Společnost cargo-partner bude nadále pracovat na hledání způsobů, jak minimalizovat svůj vliv na životní prostředí a pomáhat všem zúčastněným stranám, aby byl provoz udržitelnější.

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2021 obrat dosáhl 1.8 miliard eur a na jejím úspěchu se podílelo 4000 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Andrea Kavková / Marketing Specialist

E-mail: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Website | Trendletter

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz