cargo-partner přijímá nové výzvy v silniční přepravě

Mezinárodní poskytovatel info-logistiky se delší dobu profiloval jako specialista na silniční přepravu zejména pro region střední a jihovýchodní Evropy. Nicméně díky kombinaci organického růstu, strategických partnerství a akvizic logistických a spedičních firem postupně buduje silnou pozici i v západní Evropě, v destinacích, jako je Velká Británie, Nizozemsko, Belgie, Švédsko. Upevňování a rozšiřování přepravní sítě probíhá i v opačném směru, a to například v Turecku, kde společnost cargo-partner otevřela několik vlastních poboček. 

V rámci segmentu silničních služeb nabízí cargo-partner tři základní typy přeprav – systémovou přepravu kusových zásilek (Groupage), přímou celovozovou přepravu (FTL) a přímou přepravu formou dílčí dokládky (LTL). Všechny uvedené přepravní metody realizuje společnost na vnitrostátní a mezinárodní úrovni.

Přeprava kusových zásilek

V poslední době společnost investuje zejména do rozvoje tzv. systémové přepravy. „Jedná se o přepravu kusových zásilek prostřednictvím vlastní přepravní sítě, kdy přepravní výkony jsou realizovány pravidelnými linkovými spoji, propojujícími jednotlivé překladiště . Linková kapacitní vozidla jsou přesně naplánována tak, aby celkové přepravní časy byly co nejkratší. Tento způsob, také označovaný termínem Hub & Spoke, je vhodný zejména pro zásilky do 2,5 t v rozsahu jedné až šesti palet,” vysvětluje Jiří Jelínek, jednatel cargo-partner v České republice. Velkou výhodou systémové přepravy je její pravidelnost, spolehlivost, předvídatelnost a z toho vyplývající nákladová efektivita. 

V  České republice provozuje cargo-partner strategicky umístěné huby ve svých logistických centrech v Dobrovízi u Prahy a v Brně. Překladiště v Dobrovízi je výstupní, resp. vstupní branou pro západní destinace, hub v Brně pak propojuje východní a jihovýchodní destinace.

Nebojí se ani velkých rozměrů

Společnost cargo-partner dokáže zajistit i silniční přepravu nadrozměrných nákladů a projektových celků. „Za dvacet devět let, od našeho vstupu na český logistický trh, jsme realizovali mnoho nadrozměrných přeprav projektových celků. Jednalo se například o tiskařské linky, helikoptéry, turbíny apod. Tyto projektové přepravy sestávaly z těžkých a nadměrných dílů.“ vzpomíná Jiří Jelínek. „Nyní připravujeme zásilku dvanácti nadměrných strojových součástí z České republiky do Indie. Přeprava bude kombinovat služby naší silniční a námořní divize. Je to pro náš tým opravdová výzva i určité zpestření naší práce.“ dodává. Výhodou cargo-partner je i to, že má bohaté zkušenosti s leteckou či námořní přepravou, na kterou většina zrealizovaných nadrozměrných přeprav po silnici navazovala.

Přímá přeprava

Společnost cargo-partner realizuje také celovozové  (FTL) a dokládkové (LTL) přepravy po celé Evropě a Turecku. V rámci tohoto segmentu zabezpečuje řadu doplňkových služeb, které zvyšují konkurenceschopnost klientů, bezpečnost přepravy či komplexnost logistických služeb. Jedná se například o řešení pro spěšné  zásilky v režimu „Priority“ nebo „Emergency“, přepravu ve speciálním režimu „VUN/VAL“, který umožňuje bezpečné doručení citlivých  a drahých zásilek. Samozřejmostí je celní odbavení, dočasné uskladnění, kompletace, konsolidace a další služby, dle potřeb klienta.

Specialista na chlazené zboží 

Přepravy potravinových zásilek s regulovanou teplotou vyžadují odbornost, vysokou míru kvality a spolehlivosti procesů. Jako specialista na chlazené zboží má cargo-partner svá distribuční centra v Dobrovízi a Brně, vybavena skladovou plochou v teplotním režimu  +2 až +8°C. Distribuce z obou překladišť je realizována po celé České republice, a to jak pro B2B a také B2C sektor. Zajímavým produktem právě v rámci  B2C sektoru je chlazená balíková přeprava. „K tomuto účelu využíváme dodávková vozidla s chladírenskou nástavbou a vlastní systém pro efektivní plánování distribučních tras.“ poukazuje na jednu ze specialit českého zastoupení cargo-partner Jiří Jelínek.

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2021 obrat dosáhl 1.8 miliard eur a na jejím úspěchu se podílelo 4000 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Andrea Kavková / Marketing Specialist

cargo-partner ČR s.r.o.

Tel.: +420 235 002 626

E-mail: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Website | Trendletter

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz