Rozmýšlíte se, jak naložit se svými úsporami v této nestabilní době? Víme, které investice jsou ty pravé!

Kdo si v posledních letech naspořil rezervu pro snadnější život v budoucnosti, teď jistě přemýšlí, kam investovat tyto prostředky, aby je ochránil před ničivou sílou inflace. Bohužel spořící účty ani termínované vklady nám s tímto problémem nepomohou. Pojďme se podívat na porovnání některých oblíbených investičních prostředků, jako jsou zlato či nemovitosti, a ukažme si, jak fungují dluhopisy. Představíme vám také zajímavou nabídku investice s Uniprospe.eu.

Zlato, cenný kov, o který se po staletí vedou války

V dnešní době je zlato považováno za komoditu, která dokáže uchránit před inflací. Je několik možností, jak se zlatem obchodovat. Pro toho, kdo ho chce vlastnit fyzicky, jsou určené cihličky nebo mince. Další možnost představují „zlaté akcie“, to jsou akcie firem, které mají se zlatem co dočinění. Nebo můžete obchodovat pomocí fondů, které nakupují zlato jménem svých akcionářů. Nevýhodou zlata však je to, že je jeho cena nestabilní a ovlivňují ji nečekané světové události, cena ropy či úrokové sazby. Proto je výhodné ho ve svém investičním portfoliu mít jen jako jednu z možností, ne však tu jedinou. 

Co investice do nemovitostí?

Tady se vyplatí obezřetnost, dnešní ceny bytů nebo domů jsou „vyšroubovány“ opravdu vysoko a je otázka, jak se trh bude vyvíjet dál. Někteří odborníci zastávají názor, že kvůli zvyšování hypoteční sazby a celkovému zdražování nebude kupní síla ve společnosti tak veliká a trh s nemovitostmi se zastaví možná i na několik let. Ti, co nebudou schopni splácet stávající hypotéky se naopak budou domů či bytů zbavovat a kvůli převýšení nabídky nad poptávkou se ceny sníží. Ale je to pouze odhad. Trochu jiné je to s nákupem půdy, tam je situace mnohem stabilnější a peníze, které máte jako dlouhodobou rezervu zde budou jistě v bezpečí.

Dluhopisy jsou čím dál tím oblíbenější

Podle odborníků jsou nyní korporátní neboli firemní dluhopisy jedním z nejoblíbenějších prostředků na zhodnocení úspor. Nabízejí pevně daný procentuální zisk s pravidelnými výplatami a termínem splatnosti vložených prostředků. V dnešní době, kdy nevíme, jakým směrem se bude finanční trh vyvíjet, jsou výhodnější ty krátkodobé. Podívejme se například na investice s Uniprospe.eu, tato společnost nabízí dluhopisy s nominální hodnotou 30 000 Kč a ročním úrokem 9,5 %, který bude vyplácený vždy po šesti měsících. Splatnost vložené částky je 31. 12. 2022. Za rok je možné získat z jednoho dluhopisu 2 850 Kč. Pokud se tedy rozhodnete pro nákup dluhopisů u Uniprospe, zhodnotíte své peníze velmi rychle.

 

A ještě rada odborníků na závěr. Při investování je potřeba investovat vždy s rozvahou, zjistit si zásadní informace a při investici do korporátních dluhopisů si vybrat takovou společnost, která má zajištěnou budoucnost díky svému zaměření – například zmíněné Uniprospe se zabývá likvidací odpadních pneumatik, což je oblast, která bude vyhledávaná stále častěji. Při dodržení těchto zásad budou vaše finance v bezpečí.

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz