Seznamte se: v hlavní roli laser

Laserový paprsek je fenoménem dnešní doby. Díky němu dosahujeme úžasné výsledky v optice, chirurgii, měření nebo i v oblasti zábavy. Laser nám dennodenně ulehčuje spoustu oboru v lidském životě. Pojďme se společně podívat, které obory se bez něj již neobejdou.

Laserová tiskárna

Ta je jedním z nejčastějších přístrojů, které využíváme v kancelářích. Tiskárna využívá laser, jenž svými paprsky osvětluje válec citlivý na světlo. Na místa zasažená laserem se chytí toner a poté se dokáže obtisknout na tiskové médium – papír, kde je barva následně pomocí tepla ustálená.

 

Laserová show

Ta nás bavila od devadesátých let minulého století v klubech a diskotékách. Dnes se využívá jejich efektů při koncertech zpěváků nebo na parties slavých DJs. Spousta barev, efektů, kouř, někdy i vůně... jen dejte pozor na svoje oči!

 

Kolik co měří

Laser si poradí i s měřením. Pokud s sebou nemáte metr, laser jej v pohodě nahradí. A dokonce jej v mnoha případech i předčí. Dokáže totiž měřit nejen drobné vzdálenosti. Změří klidně i výškovou budovu, výšku stropu nebo hloubku studny. V měření je tak naprosto nenahraditelným pomocníkem, který dokáže navíc také spočítat některé výsledky jako výměru místnosti, což ocení například makléři v realitách.

 

Odstranění tetování pomocí laseru

Pokud se vám vaše tetování již nelíbí nebo se ucházíte o pracovní pozici, kde tak nějak není vhodné, máte několik možností. Tou nejbezpečnější a nejtrvalejší možností je odstranit nežádoucí malůvky na těle pomocí laseru. Nejlepší nabídkou odstranění tetování je Praha, kde je laser k odstranění pigmentu v pokožce v běžné nabídce. Jeho služeb můžete využít buď v tetovacím salonu nebo na klinice estetické chirurgie.

 

Krása s pomocí laseru

Odstranění tetování není jediná estetická procedura, která využívá laserových paprsků. Na erudovaných klinikách nabízejí řadu vylepšení lidského těla s výpomocí tohoto dokonalého paprsku. Jsou jimi například:

 

Díky laseru odhazujeme brýle

Ano, operace laserem, která dokáže člověka s krátkozrakostí či dalekozrakostí zbavit oční vady, patří mezi opravdové zázraky současné medicíny. Dnešní operace se realizují během pár desítek minut, není potřeba dále zůstávat na klinice a můžete v klidu odejít domů. Laserové operace očí ale obestírá mnoho mýtů, které je mezi lidmi obtížné vyvracet.

 

Kočičí laser?

Ano, i naše kočky mají z laseru svůj díl zábavy. Když si pořídíte laserové ukazovátko, můžete jej doma používat k pobavení své domácí šelmy. Jinak se ale hodí jako různobarevné ukazovátko při prezentaci nebo při výuce ve škole.

 

Paprsek místo pily

Při řezání laserem se řezaný materiál nezahřívá, ani při něm nevznikají nežádoucí odřezky či odpad. Laser se totiž fyzicky materiálu nedotýká. Řezání laserem je jedním z nejpřesnějších způsobů, jak vyrobit některé součásti a díly.

Kterou z vymožeností, jež jsou poskytovány laserovým paprskem, si užíváte ve svém životě vy? Máte doma nebo v kanceláři nějaký přístroj, který by se bez laserového paprsku prostě neobešel? Napište nám do komentářů, které to jsou!

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz