Víte dost o liposukci?

Ewa Farna v českém remaku populární písně zpívá o tom, že má boky jako skříň a k tomu ráda jí a že ačkoli ví o liposukci, bude raději utrácet za sladké. Chápeme uměleckou nadsázku, nicméně fakta by měla být uvedena na pravou míru: liposukce neřeší problémy spojené s nadváhou způsobenou přejídáním. V tom případě dělá pomyslná klientka dobře, že si koupí něco sladkého na zub, protože liposukce by pro ni představovala vyhozené peníze.

Je to totiž chirurgický zákrok, který využívá techniku ​​odsávání k odstranění tuku z konkrétních oblastí těla, jako jsou břicho, boky, stehna, hýždě, paže nebo krk, a zároveň také tyto oblasti tvaruje (konturuje). Nepovažuje se ale za celkovou metodu hubnutí ani za alternativu hubnutí. Máte-li nadváhu, pravděpodobně zhubnete více dietou a cvičením nebo bariatrickými procedurami – jako je žaludeční bypass – nežli liposukcí. Naopak kandidátem na liposukci jste tehdy, pokud máte příliš mnoho tělesného tuku na určitých místech, ale jinak máte přiměřenou tělesnou hmotnost.

Tuk má v těle své místo

To je někdo opravdu tak neschopný, že potřebuje vysát z těla tuk, místo aby se ho zbavil dietou a cvičením? Opravdu je to tak a výsměch rozhodně není na místě. Podobně jako obezita není vždy důsledek přejídání a projevují se v ní rodové dispozice nebo hormonální vlivy. Díky nim mají organismy některých lidí tendenci k ukládání tukových zásob (zřejmě nějaký pozůstatek pravěkého způsobu života) v partiích, kterým se potom říká problematické. Je to sice nevzhledné a stává se to příčinou mnoha mindráků a problémů při nákupu šatstva, protože konfekční velikost s uloženým tukem nepočítá, ale svým způsobem je to vlastně výhra. Když už to musí být, je rozhodně lepší překypovat podkožním tukem než viscerálním, tedy tím, který je uložen ve vnitřnostech nebo koluje v krevním řečišti. Navíc metody, kterými se lze podkožního tuku zbavit, doznaly v posledních letech takového zdokonalení, že snad ani nemůže být řeč o nějakém životním znepříjemnění.

 

Pojďme na břicho bez obav

Pravděpodobně nejčastěji prováděná liposukce je liposukce břicha a více než 90 % klientů uvádí absolutní spokojenost s jejími výsledky. V 19. století by chirurgové žasli, protože zákroky související s břišní dutinou byly vždy považovány za ty nejproblematičtější. Dnešní medicína ovšem zdvihla laťku hodně vysoko a navíc se pracuje jen lehce pod kůží, takže vnitřek břicha zůstává nedotčen a není důvod k obavám. Jak to probíhá? Před liposukcí může chirurg označit kruhy a čáry na oblastech vašeho těla, které mají být ošetřeny. Lze pořizovat také fotografie, aby bylo možné porovnat snímky před a po. Jaký konkrétní postup bude zvolen, závisí na konkrétní technice vybrané s ohledem na individuální klientův stav. Po zákroku bude břicho pevné a ploché, a pokud nerezignujete na racionální výživu, dlouho takové vydrží.

 

Možností je dost

Na výběr je z:

Jaký obvod břicha je pro vás při vaší postavě nepřijatelný? Používáte oblečení, jehož střih má nadměrně objemné břicho zakrývat? Je pro vás důležitější hmotnost nebo centimetry v pase a kolem boků?

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz