cargo-partner rozšiřuje portfolio železničních přepravních služeb po Hedvábné stezce.

Mezinárodní poskytovatel přepravy a info-logistiky představil od počátku roku řadu nových služeb pro železniční dopravu z Číny do Rumunska, Velké Británie, Slovenska a Švédska, jakož i kombinované řešení námořní / železniční přepravy z Japonska do Německa a Polska.

Vlivy dopravních omezení spojených s pandemií COVID-19 vedl k nedostatku kapacit v námořní i letecké dopravě mezi Čínou a Evropou. V důsledku toho železniční doprava po Hedvábné stezce získává na oblibě jako spolehlivá, nákladově efektivní a ekologická alternativa. Společnost cargo-partner nabízí řešení železniční dopravy již mnoho let a neustále rozšiřuje své importní i exportní portfolio služeb na této trase. Od začátku roku 2021 poskytovatel logistiky uvedl na trh řadu nových FCL a LCL služeb železniční přepravy z Asie do mnoha destinací v Evropě.

Ze Šanghaje do Bukurešti

V červenci 2021 společnost cargo-partner představila nové LCL řešení železniční dopravy ze Šanghaje do Bukurešti s týdenními odjezdy a door-to-door tranzitním časem přibližně 28 dní. Poskytovatel logistiky má v Rumunsku specializovaný tým železniční dopravy a vidí na této trase velký potenciál. Stefan Krauter, CEO cargo-partner, uvádí: "Díky našemu LCL spojení ze Šanghaje přes Xi'an do Bukurešti se považujeme za průkopníka na této trase a jsme schopni poskytnout jedinečné dopravní řešení. V zemi už obsluhujeme několik důležitých zákazníků a v budoucnu plánujeme tuto divizi ještě rozšířit. "

Z Číny do Velké Británie

Ve stejném měsíci uvedl tým cargo-partner ve Velké Británii nové řešení železniční přepravy z Číny s využitím uzlů v Xianu a Varšavě. Pro LCL zásilky nabízí cargo-partner týdenní servis z různých kontejnerových terminálů v Číně, včetně Šanghaje, Ningba, Shenzhenu a Tianjinu do Basildonu. Toto kombinované řešení železniční a silniční přepravy přichází s tranzitním časem přibližně 30-32 dní. V případě FCL zásilek může poskytovatel logistiky dosáhnout dobu přepravy z terminálu v Xianu do přístavu Immingham přibližně 25 dní, pomocí kombinace železniční a námořní dopravy.

Z Ningba do Dunajské Stredy

Společnost cargo-partner, profitující z přímého železničního spojení ve svém iLogistics centru v Dunajské Stredě, nedávno představila nový LCL servis z Ningba do Dunajské Stredy přes Xi'an. Tranzitní čas je přibližně 25 dní s pravidelným odjezdem každou neděli. Konsolidace a dekonsolidace probíhá ve vlastních skladech společnosti cargo-partner v Ningbu a Dunajské Stredě, čímž se minimalizuje riziko vzniku škod. Díky přímému propojení mezi slovenským skladem společnosti cargo-partner a železničním terminálem není nutná přeprava tahačem, což vede ke snížení nákladů a času přepravy.

Z Xi'anu po Karlshamn

Začátkem tohoto roku společnost cargo-partner rozšířila svou nabídku železniční dopravy o nový LCL servis z čínského Xi'anu do švédského Karlshamnu s tranzitním časem 22 až 24 dní. Stefan Krauter vysvětluje: "Tento přírůstek k existujícímu portfoliu železniční dopravy ve Švédsku nám umožňuje nabídnout našim zákazníkům spolehlivou alternativu k letecké a námořní přepravě s nízkým rizikem přetížení, krátkými dodacími lhůtami a konkurenceschopnými cenami. Kromě toho dokážeme zajistit snadnou celní manipulaci a rychlou domácí distribuci. Jako další krok v současnosti vyvíjíme odpovídající exportní servis ze Švédska do Číny. "

Z Japonska do Polska a Německa

Ačkoliv většina řešení železniční přepravy společnosti cargo-partner spojuje Čínu s Evropou, poskytovatel logistiky od tohoto roku doplnil své portfolio železničních služeb o kombinaci námořního a železničního řešení. cargo-partner nyní poskytuje týdenní FCL a LCL spojení intermodální námořní / železniční dopravy z Tokia, Jokohamy, Nagoyi, Kobe a Toyama Shinka do Polska a Německa s další distribucí v celé střední a východní Evropě.

Všechna řešení železniční dopravy cargo-partner přicházejí s door-to-door servisem, včetně vyzvednutí a dodání, celního odbavení, skladování a správy zásob, jakož i se širokou škálou služeb s přidanou hodnotou. Poskytovatel logistiky kromě řešení železniční dopravy z Asie do Evropy nabízí i četné spojení na východ a organizuje ucelené vlaky přes železnou Hedvábnou stezku.

O společnosti cargo-partner

cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. Díky dlouholetému působení na trhu přichází cargo-partner s řešením na míru pro různorodé portfolio zákazníků napříč odvětvími. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2020 obrat přesáhl jednu miliardu eur a na jejím úspěchu se podílelo 3250 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Marie Speigner / Public Relations

cargo-partner GmbH

Airportstrasse 9

2401 Fischamend, Rakousko

Tel.: +43 5 9888-11332

E-Mail: marie.speigner@cargo-partner.com

Website | Trendletter

 

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz