cargo-partner rozšiřuje nabídku leteckých charterů

Pokrok v celosvětovém očkovacím úsilí a současný prudký nárůst poptávky po spotřebním zboží se promítají do zvýšených požadavků na dopravu. V důsledku napjaté situace na trhu s námořní dopravou a na železniční hedvábné stezce hledají společnosti alternativní dopravní řešení pro zachování svých dodavatelských řetězců. Navzdory kapacitním omezením v letecké přepravě nabízí cargo-partner svým zákazníkům týdenní charterové lety z Asie do Evropy a nedávno byl úspěšný charterový program dokonce rozšířen. K existující přepravní síti přibyly také další destinace.

Dodatečné charterové spojení mezi Čínou a Evropou

Oživení globální ekonomiky je v plném proudu a průmyslová výroba opět nabírá na obrátkách. Hlavní hybnou silou tohoto vývoje je především soukromá spotřeba, ale i automobilový průmysl, high-tech a maloobchod. Aby pomohla zákazníkům udržet jejich dodavatelské řetězce, nabízí cargo-partner od jara 2020 pravidelné charterové služby z Hongkongu do Budapešti se dvěma odlety týdně (v letních měsících pouze jeden odlet týdně). Vzhledem k rostoucí poptávce, poskytovatel přepravy a logistiky nyní prodloužil až do konce roku své pravidelné charterové služby mezi Asií a Evropou. Pro doplnění této velmi žádané služby zavedla společnost cargo-partner od června 2021 i týdenní charterové lety z Frankfurtu do Zhengzhou a zpět.

Týdenní sběrné lety do USA a z Vietnamu

Společnost cargo-partner, kromě týdenních charterových leteckých nákladních linek z Hongkongu do Budapešti a mezi Zhengzhou a Frankfurtem, spustila i týdenní program charterových letů z Vídně na mezinárodní letiště Chicago O'Hare, jelikož zákazníci stále častěji poptávají leteckou přepravu zboží na této trase. Letiště Vídeň slouží jako ideální centrum pro střední a východní Evropu, zatímco Chicago je strategickým výchozím bodem pro distribuci na středozápadě USA. Tato služba je vhodná pro náklad všech typů a díky rozsáhlé síti může společnost nabízet komplexní celní služby a služby přepravy na poslední míli.

Od jara nabízí cargo-partner i novou sběrnou službu s týdenními odlety z Hanoje a Ho Či Minova Města do Mnichova, Frankfurtu a Vídně. Toto "door-to-door" řešení zahrnuje vyzvednutí z jakéhokoli místa ve Vietnamu a doručení do konečného cíle v Evropě.

Kromě těchto pravidelných charterových služeb dostává cargo-partner neustále množství ad-hoc žádostí o úplné či částečné charterové lety na přepravu naléhavě potřebného zboží, jakož i o specifické služby "on-board" kurýra. "Společnost cargo-partner rozpoznala potřebu zákazníků pro časově kritické a neodkladné přepravy a dokáže zajistit okamžitou dostupnost a nejrychlejší reakční časy pro tyto požadavky," vysvětluje Stefan Krauter, CEO cargo-partner, rozhodnutí rozšířit úspěšnou nabídku charterových služeb.

Úspěšná realizace mnoha ad hoc leteckých nákladních charterů

Tým cargo-partner na Slovensku nedávno zorganizoval pro známého automobilového zákazníka dva úspěšné nouzové chartery ze severovýchodní Číny právě na Slovensko. Vzhledem k neočekávanému zpoždění v dodavatelském řetězci, zákazník požadoval naléhavé dodání dvou velkých zásilek, aby  zabránil úplnému zastavení výroby v jeho evropském závodě. Řešení poskytnuté společností cargo-partner zahrnovalo vyzvednutí a přepravu na letiště v Pekingu, celní odbavení, leteckou dopravu do Vídně a doručení do výrobního závodu. Vzhledem k omezené kapacitě nákladní dopravy a skutečnost, že bratislavské letiště bylo zavřeno z důvodu rekonstrukce vzletové a přistávací dráhy, byla přeprava v krátkém čase velkou výzvou.

Už v zimě a také na jaře vybavila česká pobočka cargo-partner několik důležitých zdravotnických zásilek, aby přispěla k boji proti šíření pandemie COVID-19. Spolu se Šanghajskou pobočkou zorganizovala společnost transport 5,5 milionu antigenních testů. První a nejnaléhavější 55-tunovou zásilku bylo možné vybavit charterovým letem s "door-to-door" doručením jen za 72 hodin. Po celním odbavení byla zásilka tříděna, zabalena a paletizována ve skladu cargo-partner vedle pražského letiště. Český hasičský a záchranný sbor uspořádal konečnou distribuci testovacích souprav do škol po celé zemi. Zbývající dva transporty následovaly poté. Podobná přeprava byla dokončena v zimě 2020, kdy cargo-partner pronajal transportní letoun Antonov An-124, který odpovídal velikosti zásilky.

Charter Boeingem 747 způsobil rozruch v Düsseldorfu

Nedávno způsobily dva charterové lety Boeing-747 v Düsseldorfu pořádný rozruch. Tým cargo-partner v Německu spolu s kolegy v Číně uspořádal dvě přepravy ze Zhengzhou do Düsseldorfu časově kritických zásilek zdravotnických výrobků a nutně potřebného zboží pro automobilový sektor. Vzhledem k velké poptávce v regionu byl jeden z týdenních charterových letů ze Zhengzhou přesměrován přímo na letiště v Düsseldorfu. Přistání letadla Boeing B747-400 – výjimečná událost pro toto letiště - způsobilo pořádný rozruch a kolem letiště se tisklo množství pozorovatelů letadel, aby si udělali fotografie.

O společnosti cargo-partner

cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. Díky dlouholetému působení na trhu přichází cargo-partner s řešením na míru pro různorodé portfolio zákazníků napříč odvětvími. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2020 obrat přesáhl jednu miliardu eur a na jejím úspěchu se podílelo 3250 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Marie Speigner / Public Relations

cargo-partner GmbH

Airportstrasse 9

2401 Fischamend, Rakousko

Tel.: +43 5 9888-11332

E-Mail: marie.speigner@cargo-partner.com

Website | Trendletter

 

 

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz