Dokonalé ponoření se do rychlého pruhu Vítězství hrdinů: 49palcové zakřivené monitory AG493UCX2 a AG493QCX

AOC, světová jednička v oblasti herních monitorů[1]  a IT příslušenství, obnovuje své herní portfolio, od monitorů přes náhlavní soupravy, mechanické klávesnice, myši, podložky pod myš a další příslušenství pro hráče všech úrovní, pod svou novou zastřešující značkou AGON by AOC. Nedávno oznámená první kategorie AOC GAMING definuje potřeby digitálních dobrodruhů. Kategorie monitorů a periferních zařízení AGON nyní vytváří ekosystém produktů, které jsou navzájem kompatibilní a zajišťují tak zcela pohlcující a stylovou herní atmosféru a mohou uspokojit náročné a soutěžní hráče.

 

 

Vytvořeno pro hrdiny

Do světa se přidávají hlavní síly, hrdinové nesoucí prapor AGON. Hrdiny na skutečné počítačové herní scéně jsou tvrdí, konkurenceschopní hráči či  streameři/tvůrci obsahu. Kombinují své individuální talenty a týmovou práci, aby se dostali na vrchol soutěže a předvedli, čeho lze dosáhnout se správným vybavením. Pro tyto hrdiny je řada AGON („soutěž“ ve starořečtině) jistě vhodným společníkem, kterého potřebují.

 

Mezi první modely z obnovené řady AGON, které jsou hodny takových hrdinů, patří zakřivené super širokoúhlé 49” (124,5 cm) monitory AG493UCX2 (s neuvěřitelnou obnovovací frekvencí 165 Hz) a AG493QCX (s obnovovací frekvencí 144 Hz). Se svým poměrem stran 32:9 model AG493UCX2 prakticky kombinuje dva 27” QHD displeje v jednom bezešvém panelu s rozlišením DQHD (5120 x 1440) a AG493QCX dělá totéž pro dva 27” Full HD displeje s rozlišením DFHD (3840x1080). Oba monitory využívají VA panely s hlubokou černou, bohatými barvami a vysokým kontrastním poměrem pro ohromující snímky, což podporuje jejich certifikace na VESA DisplayHDR 400.

 

Skvělé výsledky vyžadují velké ambice

„Naše předchozí řada AGON je nadále značkou„ go-to “monitorů pro náročné hráče a nadšence do hraní. 49” modely AGON oceňují zejména fanoušci simulátorů a závodění, ale také si je oblíbili vzdálení pracovníci a tvůrci obsahu. Díky vyšší obnovovací frekvenci nových modelů a rostoucímu počtu her podporujících poměr stran 32:9 si hráči mohou užít pohlcující zážitek v ještě více herních žánrech, jako jsou FPS nebo MOBA,“ říká César Reyes Acosta, Gaming Product Manager/ IT Accessories & Touch Monitors Team Leader ve společnosti AOC Europe.
 

 

Více vidět, více zpracovat

49” AGON AG493UCX2 je vybaven super širokoúhlým VA panelem s poměrem stran 32:9 a bezokrajovým designem, který se svou futuristickou křivkou vypadá jako něco ze sci-fi kosmické lodi. Zakřivení 1800R se jemně ohýbá před uživatelem a vyplňuje jeho periferní vidění, jako by se jednalo o VR set postavený na stole, bez jakýchkoli překážek uprostřed displeje.

 

V sim závodních hrách zvyšují velké, super širokoúhlé displeje, jako je AG493UCX2, situační povědomí tím, že ukazují širší obraz herního světa, který umožňuje hráči lépe si vizualizovat měřítko v jejich myslích a umožňuje mu zatočit v pravý čas, aby se tak dostal vpřed. Případně v titulech letových simulací tato extra velká obrazovka usnadňuje zobrazování spousty malých číselníků a indikátorů, vizuálních odkazů či grafů. AG493UCX2 vyniká zejména ve hrách hraných z pohledu první osoby, ale prakticky všechny hry těží z velkého prostoru na obrazovce, ať už jde o hry RTS, kde mohou hráči vidět svou domovskou základnu a hranice, nebo hry MMO se spoustou interakcí probíhajících ve stejný čas.

 

Navzdory své enormní velikosti je AG493UCX2 stejně rychlý a stejně citlivý jako jeho užší bratranci, a to díky obnovovací frekvenci 165 Hz a době odezvy 1 ms MPRT (4 ms GtG), která zvyšuje adrenalin při soutěžích. Tvůrci obsahu nebo streameři mohou propojit dva počítače (streamovaný počítač / pracovní počítač a herní počítač) a ovládat je pomocí jedné sady periferií, díky integrovanému přepínači KVM. Připojení USB-C může přenášet video a napájet/nabíjet notebooky až 65 W. Produktivita s těmito monitory je nepřekonatelná.

 

Simulace adrenalinu

49” AGON AG493QCX se podobá svému sourozenci AG493UCX2, ale místo QHD nabízí zážitek založený na Full HD. V plně funkčním nastavení sim s rozumnou vzdáleností od monitoru přináší AG493QCX skvělý zážitek z ponoření a na rozdíl od sourozence QHD nižší rozlišení méně zatěžuje GPU, což snižuje celkové náklady na systém.

 

S podobným 49” VA panelem pracuje AG493QCX s rozlišením 3840 x 1080 při obnovovací frekvenci až 144 Hz pro bleskově rychlý obraz s dobou odezvy 1 ms MPRT a 4 ms GtG, což zaručuje herní zážitek s minimalizací rozmazaného pohybu (duchů). Oba monitory také nabízejí režim Picture-by-Picture pro připojení pracovního notebooku a stolního počítače současně (k jeho vstupům 2x HDMI 2.0 nebo 2x DisplayPort 1.2) a zobrazení obou obsahů vedle sebe. Zatímco AG493UCX2 má navíc vstup USB-C, oba mají vestavěný 3portový rozbočovač USB, který umožňuje snadné připojení periferních zařízení.

 

Baleno s funkcemi

Pro eliminaci přeskakování a trhání obrazu oba modely podporují Adaptive-Sync. Jsou certifikovány podle VESA DisplayHDR 400, dekódují a zobrazují vysoký dynamický rozsah s bohatšími barvami (89% AdobeRGB, 91% DCI-P3 a 120% sRGB pokrytí[2] gamutu pro AG493UCX2), což je vhodné pro tvorbu obsahu. Oba modely jsou vybaveny masivními a robustními kovovými stojany s možností nastavení výšky (100 mm), naklopení a otočení. Oba modely mají dva 5W reproduktory, které vytvářejí bohatou stereofonní zvukovou scénu.

 

Chcete-li provést úpravy OSD nebo vybrat různé herní režimy a funkce specifické pro hraní her, mohou uživatelé použít buď integrovaná tlačítka, přiložené dálkové ovládání nebo software AOC G-Menu.

První 49“ modely nové řady AGON, AG493UCX2 a AG493QCX, budou k dispozici od září 2021 za doporučenou cenu 30 979 Kč (1199 EUR), respektive 24 519 Kč (949 EUR).

                                           

O společnosti AOC

Společnost AOC, která byla založena v roce 1967, je přední světovou značkou v oblasti monitorů a IT příslušenství a dceřinou společností TPV Technology Limited, největšího výrobce LCD na světě. Komplexní portfolio AOC nabízí perfektní monitor pro každou potřebu, ať už pracovní nebo osobní. Monitory AOC nabízejí vynikající zážitek ze sledování zabalený do vynikajících designů.

Sub-značka AOC, AGON by AOC, nabízí jedno z nejsilnějších portfolií vysoce výkonných herních monitorů na světě a kompletní ekosystém herního příslušenství seskupeného do tří kategorií, které uspokojí všechny úrovně herních dovedností a preferencí. Od roku 2020 je AGON by AOC jedničkou v oboru herních monitorů a nejlepší volbou hráčů z celého světa.

 

Další informace najdete na oficiálních stránkách AGON by AOC nebo sledujte AGON by AOC na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu

 

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor Q1/2021

[2] BT. 709 / DCI-P3 pokrytí založené na CIE 1976, oblast sRGB založené na CIE 1931, pokrytí Adobe RGB založené na CIE 1976

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz