Společnost cargo-partner přebírá závod Gibon Delivery Logistic v České republice

Mezinárodní poskytovatel přepravy a informační logistiky se v Čechách specializuje na skladováni a distribuci potravin. Nyní cargo-partner spojuje své síly se společností Gibon Delivery Logistic, českým specialistou na oblast chlazené logistiky kusových zásilek, fulfillmentu a přepravy na poslední míli.

Pandemie COVID-19 urychlila změny v potravinářském sektoru, který stejně jako další odvětví, zaznamenal růst online prodeje spolu s poptávkou po službách elektronického obchodu v B2C a B2B segmentu. S cílem rozšířit své odborné znalosti a doplnit své portfolio služeb v potravinářském průmyslu, koupila společnost cargo-partner 1. června 2021 aktiva české společnosti Gibon Delivery Logistic – poskytující unikátní službu na trhu chlazené přepravy potravinářských zásilek.

„Naše investice byla motivována potřebou nabídnout našim zákazníkům komplexní řešení v oblasti chlazené logistiky. Gibon Delivery Logistic, s jejich rozsahem služeb v oblasti fulfillmentu a s unikátní logistickou službou chlazených kusových zásilek, přináší řešení, jak doručit i jeden kus balíku v aktivním chlazeném režimu zákazníkovi až ke dveřím a díky stále se rozšiřující distribuční síti obsloužit klienty již téměř po celé České republice a nově i v Bratislavě. Potraviny je možné doručit po jednotlivých krabicích nebo přepravkách, bez nutnosti balení do termoboxů. Zboží je po celou dobu přepravy v regulované teplotě, a to včetně skladů, které jsou i s auty monitorovány online.“ vysvětlil Ing. Jiří Jelínek, jednatel společnosti cargo-partner v ČR.

Skladování potravin má přesně stanovené standardy procesů, které je potřeba striktně dodržovat. V iLogistics Centru Praha, v blízkosti pražského letiště, je více než polovina z celkové skladové plochy v režimu teplotní regulace. Ambientní část skladu (od 15 do 25 °C) zabírá plochu 4000 m2, zbylých 1500 m2 je v režimu chlazení od 2 do 8 °C a cargo-partner v současné době připravuje mrazák s kapacitou až 30 paletových míst v teplotním režimu od - 5 až do -15 °C. Samozřejmostí skladu je koncept bezpečnosti potravin HACCP, certifikace IFS Logistics a certifikace pro zacházení s bioprodukty od ABCERT AG. Poskytovatel logistiky nabízí klientům i komplexní balík služeb s přidanou hodnotou, jako je - vychystávání, etiketování, přebalování do menších jednotek, třídění, balíčky pro e-shopy, celní služby, paletizace, vykládky kontejnerů. Sklad je strategicky umístěn v logistickém parku pražského letiště v Dobrovízi, který je situován 15 min od centra a v těsné blízkosti dálnice D6 a D7.

Gibon Delivery Logistic přináší nová řešení, díky kterým budeme schopni klientům poskytovat nadstandartní služby v oblasti chlazené logistiky kusových zásilek. Navíc nově můžeme poskytnout zákazníkům chlazený sklad v Brně o rozloze 170 m2, který funguje na principu cross-dockingu, díky němuž obsloužíme region Brno, okolí a ostatní region Morava. Tento sklad slouží jako místo podání pro přepravu do našeho hlavního skladu v Dobrovízi s následným doručením do ostatních regionů v ČR. Vše probíhá v aktivním chlazeném režimu. “ doplnil Ing. Jiří Jelínek.

Gibon Delivery Logistic nabízí i komplexní softwarové řešení pro porovnávání sazeb, tracking, tisk štítků a management vrácení zboží. Tato platforma bude nyní integrována do SPOTu, platformy pro řízení dodavatelského řetězce společnosti cargo-partner tak, aby byl zajištěn bezproblémový servis pro zákazníky obou poskytovatelů logistiky.

O společnosti cargo-partner

cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. Díky dlouholetému působení na trhu přichází cargo-partner s řešením na míru pro různorodé portfolio zákazníků napříč odvětvími. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2020 obrat přesáhl jednu miliardu eur a na jejím úspěchu se podílelo 3150 zaměstnanců.

 

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Marie Speigner / Public Relations

cargo-partner GmbH

Airportstrasse 9

2401 Fischamend, Rakousko

Tel.: +43 5 9888-11332

E-Mail: marie.speigner@cargo-partner.com, www.cargo-partner.com

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz