V Evropě i ve světě platí: AOC je jedničkou v herních monitorech

Značka AOC, specialista na monitory, oznamuje, že podle nejnovějších údajů z trhu od společnosti Context si i ve třetím čtvrtletí roku 2020 udržela první místo v tržním podílu herních monitorů (120 Hz a vyšší) v rámci celé Evropy. Dosahuje 27% tržního podílu, a pozici jedničky si udržuje od třetího kvartálu roku 2019.

         
Podle IDC Quarterly Gaming Tracker navíc nově získala také největší podíl (20 %) v herních monitorech na celém světě. Herní monitory jsou definovány jako monitory s obnovovací frekvencí 100 Hz a vyšší, které jsou nezbytné pro to, aby hráčům dokázali nabídnout co nejplynulejší zážitek k poražení svých konkurentů.

 

          Pokrývá velké portfolio herních monitorů s velikostí od 21,5“ do 49“, různými poměry stran (16:9, 21:9, 32:9), rozlišením od Full HD až po Ultra HD a vyšších. S obnovovací frekvencí až 240 Hz a dobou odezvy pouhých 0,5 ms, nabízí herní monitor AOC pestrou škálu pro hráče s jakýmikoli rozpočty i požadavky.

          Trh s herními monitory se v posledním čtvrtletí rychle rozšířil a ve srovnání se stejným čtvrtletím předchozího roku došlo k nárůstu objemu všech herních monitorů o 126 %.

Se spuštěním prvního herního monitoru v roce 2014 a prémiové herní značky AGON v roce 2016 není AOC na scéně žádným nováčkem a dlouhodobě vylepšuje herní zážitky. AOC také uzavřelo partnerství s úspěšnou organizací e-sportu G2 Esports a sponzoruje různé herní akce po celé Evropě, včetně turnajů Red Bull a ESL, což dokazuje, že její herní monitory jsou vhodné i pro ty nejelitnější herní postavy.

K obrovskému úspěchu AOC přispívá také oceněná řada G2, která byla uvedena na trh v loňském roce a která uspěla u hráčů a získala řadu ocenění, včetně „Best Gaming Monitor“ a „Best Budget Gaming Monitor“ pro 24” model 24G2U s obnovovací frekvencí 144 Hz a skvělým IPS panelem.

V Evropě AOC zvýšila svůj vedoucí tržní podíl 23 % z 3. čtvrtletí 2019 na 27 % ve 3. čtvrtletí 2020, přičemž meziročně vzrostla o 4 % a oproti předchozímu čtvrtletí (Q2-2020) o 6 %. Tento velký úspěch je patrný také z toho, že AOC meziročně zvýšila objem prodaných monitorů o 167 %, zatímco celkový trh ve stejném období vzrostl o 126 %. AOC dosáhlo první pozice na trhu ve většině evropských zemí, přičemž v některých z nich dosáhl až ohromujících 49 % podílu na trhu. V 18 zemích / regionech má AOC u herních monitorů tržní podíl přes 25 %, což znamená, že jeden ze čtyř prodaných herních monitorů je AOC monitor.

„V posledním čtvrtletí jsme dosáhli našeho největšího objemu prodaného za čtvrtletí na herních monitorech v Evropě, za což chceme poděkovat především všem našim zákazníkům. Stejný trend platí pro celý svět, kde jsme se stali značkou herních monitorů číslo jedna. AOC pokračuje ve vývoji špičkových herních monitorů s našimi mainstreamovými značkami AOC Gaming a prémiovými značkami AGON a jsme opět první volbou zákazníků, pokud jde o herní monitory,“ říká Stefan Sommer, Director Marketing & Business Management pro Evropu.

          V České republice a na Slovensku vzrostl trh herních monitorů ve 3. čtvrtletí 2020 meziročně o působivých 84 %, zatímco růst AOC jej překonal zvýšením objemu o 134 % ve stejném období. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím se tržní podíl AOC zvýšil o 1 % na 28 %, zatímco ve srovnání s loňským rokem (Q3-2019) se tržní podíl AOC zvýšil o 6 %, což znamená, že AOC si stále udržuje svou pozici jedničky na trhu.

„V našem regionu jsme jako AOC nepřetržitě značkou herních monitorů číslo jedna díky našemu širokému portfoliu herních monitorů. I v obtížných podmínkách v roce 2020 jsme zvýšili náš podíl na trhu,“ říká Jiří Dubina, obchodní ředitel AOC & MMD pro střední a východní Evropu.

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů. Více informací hledejte na http://eu.aoc.com

 

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz