cargo-partner v roce 2020 spojuje síly s mnohými sociálními iniciativami po celém světě

Během minulého roku se mezinárodní poskytovatel přepravních a info-logistických služeb účastnil celé řady charitativních a sociálních projektů s cílem pomoci těm, kteří jsou nejvíce zasažení pandemii koronaviru.

Rok 2020 přinesl pro světové hospodářství bezprecedentní výzvy, a to přetrvávající pandemii, rozsáhlé lockdowny, cestovní omezení a přetížené lékařské systémy. V mnohých případech tyto faktory přispěly k zhoršení situace lidí, kteří už žili ve složitých podmínkách. V rámci své komplexní strategie udržitelnosti společnost cargo-partner navázala na své dlouholeté partnerství s charitativními organizacemi po celém světě s cílem pomoci těm, kteří to potřebují.

První pomoc při COVID-19 pro Indiu s organizací Jugend Eine Welt

S počtem obyvatel 1,4 mld. obyvatel patří Indie mezi země, které jsou nejvíce postižené pandemií koronaviru. Nezisková organizace Jugend Eine Welt, ve spolupráci s jejich dlouholetým projektovým partnerem Don Bosco Network India, začala se sérií opatření s cílem udržet počet nových infekcí na co nejnižší úrovni a zabezpečit přežití tisíců rodin. Společnost cargo-partner spolupracuje s Jugend Eine Welt už víc než deset let. V tomto roce se poskytovatel logistiky rozhodl upustit od svých tradičních vánočních dárků pro zákazníky a místo toho použít finanční prostředky na podporu této důležité iniciativy v Indii. Projekt byl schopný poskytnout pomoc více než dvěma miliónům lidí prostřednictvím potravinových a hygienických balíčků, jakož i poradenských rozhovorů.

Krabičky s dárky pro domovy důchodců na celém Slovensku

Na Vánoce se společnost cargo-partner na Slovensku rozhodla přispět k potěšení seniorů podporou projektu „Kolik lásky se vejde do krabice od bot“. Už třetí rok organizovali dobrovolníci zapojení do projektu „Kolik lásky“, sbírku vánočních dárků pro seniory v domovech důchodců. V roce 2019 organizace shromáždila více než 22 000 krabiček od bot naplněných dárky. Jako podporu tohoto projektu poskytla společnost cargo-partner bezplatně skladový prostor v iLogistics centru v Bratislavě a darováním krabiček se do projektu zapojili i její zaměstnanci. Do poloviny prosince cargo-partner zorganizoval paletizaci a uskladnění více než 3 050 dárkových krabiček, které se v současnosti distribuují do domovů důchodců a osamělým seniorům.

Přeprava školních potřeb do Kosova

Kosovo musí čelit vysoké míře nezaměstnanosti, chudobě a pandemie ještě zvýšila už existující humanitární potřeby. Společnost cargo-partner s radostí podpořila organizaci H. Stepic CEE Charity při přepravě dárečků pro více než 270 školáků ve věku od šesti do čtrnácti let z Rakouska do Prizrenu. Zásilka obsahovala základní školní potřeby, školní tašky a tablety, které dětem v nouzi poskytnou příležitost rozšířit své vzdělaní i v čase koronaviru a domácího vzdělávaní. Předání daru se uskutečnilo jako součást tiskové konference, na které UNICEF oznámil svůj plán na podporu projektu a spolupráci na podobných iniciativách v budoucnosti.

Udržitelné zemědělství s charitou v Rwandě

Charita Slovinsko ve spolupráci s Charitou Rwanda uspořádala v letech 2018 až 2020 rozvojový projekt „Efektivnější využívaní zdrojů na udržitelné přežití v okrese Karongi v Rwandě“. Iniciativa byla spolufinancována slovinským ministerstvem zahraničních věcí a cargo-partner v Slovinsku také podpořil dobrou věc. Do projektu je zapojených 600 rodin v nouzi, které žijí převážně ze zemědělství. Cílem charity je vzdělávat lidi žijící v okrese Karongi a poskytnut jim potřebné vybavení pro udržitelné zemědělské metody a další ekonomické činnosti s dlouhodobým příjmem. Společnost cargo-partner ve Slovinsku zaštítila přepravu pěti strojů na udržitelnou výrobu cihel ze stlačené zeminy ze Slovinska do rwandských míst Mutun a Gashari.

Minibus pro děti z Klokánka s A-B Help

Česká asociace A-B help s.r.o. spojuje neziskové organizace a společensky odpovědné společnosti při nákupu mikrobusů, které umožňuje dětem, seniorům a lidem se zdravotním postižením dostat se do školy, nemocnice nebo na výlet. Až dodnes bylo pro dobrou věc zakoupeno 27 minibusů. cargo-partner v České republice spolupracuje s A-B Help od roku 2019. Letos společnost podpořila nákup mikrobusu pro projekt Klokánek, který je iniciativou Fondu ohrožených dětí. Cílem charity je nabídnout dětem dočasnou rodinnou péči namísto ústavní, dokud se nebudou moci vrátit do svých rodin nebo nebudou trvale adoptovány či umístěny v pěstounské péči.

Hračky pro děti v Nitře

Na den dětí společnost cargo-partner uspořádala sbírku hraček pro jesle a školku pro romské a sintské děti v osadě Ořechový Dvůr v Nitře na Slovensku. V roce 2019 zorganizoval poskytovatel logistiky v sídle společnosti nedaleko vídeňského letiště „Family Day“ pro zaměstnance a jejich rodiny. V hrací zóně měli návštěvníci možnost darovat hračky pro dobrou věc. Děti také mohly vyměnit své méně používané hračky za jiné, které byly k dispozici ve stánku. Projekt se ukázal jako úspěšný a společnost cargo-partner se rozhodla vybrané hračky darovat do jeslí a školky pro romské a sintské děti v Nitře. cargo-partner podporuje denní centrum v spolupráci s Jugend Eine Welt od roku 2014.

Věci základní potřeby pro rodiny v Bosně a Hercegovině

V létě 2020 pobočka cargo-partner v Bosně a Hercegovině darovala a doručila 70 balíčků humanitární pomoci sestávajících se z potravin, toaletních potřeb a věcí základních potřeb. Balíky, označené slovy „Věříme ve váš úsměv“ směřovaly do organizace „Obraduj nekoga“, „Pomozi.ba“ a „Srce za Djecu“. Obraduj nekoga byla založena v roce 2017 a zaměřuje se na pomoc sociálně ohroženým rodinám a na podporu matek. Pomozi.ba, založená v roku 2012, se zaměřuje na pomoc marginalizovaným skupinám v zemi, od sirotků a osamělých rodičů až po starší občany a přistěhovalce. Srce za Djecu byla založená v roku 2003 a zaměřuje se výhradně na pomoc dětem s rakovinou a jejich rodinám.

Společenská odpovědnost napříč kulturními hranicemi

Stefan Krauter, generální ředitel společnosti cargo-partner, uvádí: „Věříme, že jako mezinárodní společnost máme zodpovědnost pomáhat vytvářet lepší budoucnost. Pro cargo-partner znamená sociální odpovědnost povinnost vytvářet udržitelné zlepšení za národními a kulturními hranicemi. Jsme rádi, že můžeme svou malou častí podpořit tyto důležité iniciativy a pomoci těm, kteří to potřebují v tomto náročném období.“

O společnosti cargo-partner

cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. Díky dlouholetému působení na trhu přichází cargo-partner s řešením na míru pro různorodé portfolio zákazníků napříč odvětvími. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2019 dosáhla obratu 821 milionů eur a na jejím úspěchu se podílelo 3150 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Marie Speigner / Public Relations

cargo-partner GmbH

Airportstrasse 9

2401 Fischamend, Rakousko

Tel.: +43 5 9888-11332

E-Mail: marie.speigner@cargo-partner.com, www.cargo-partner.com

 

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz