cargo-partner posílá pro společnost Lenzing AG ucelený vlak z Lince do Čching-tao

Poskytovatel logistiky vypravil jménem mezinárodního výrobce vláken celý vlak z rakouského Lince do čínského Čching-tao. Ucelený vlak se skládá z celkem 46 čtyřicetistopých kontejnerů naložených vlákny vyrobenými z obnovitelné suroviny dřeva. Zásilka vyrazila na svou cestu po „Železné hedvábné stezce“ v pátek 9. října a do cílové stanice v čínském Si‑anu má dorazit za 16 dní.

Jak společnost Lenzing, tak společnost cargo-partner strategicky spoléhá na železniční dopravu po Nové hedvábné stezce coby ekologickou, rychlou a nákladově efektivní alternativu k letecké a námořní přepravě. Poté, co společnost Lenzing vyslala na konci srpna první vlak z Vídně do Šanghaje, je nyní společnost cargo-partner pověřena organizováním dopravy vlaku z Lince do města Čching-tao. Ucelený vlak se skládá z celkem 46 čtyřicetistopých kontejnerů naložených vlákny TENCEL ™, z nichž 28 bylo naloženo ve městě Lenzing a dalších 18 bylo naloženo v obci Heiligenkreuz. Po naložení bylo zboží přepraveno kamionem k nejbližšímu terminálu operátora železniční dopravy. Jakmile kontejnery dorazí do cílového terminálu v Si-anu, budou doručeny po silnici do města Čching-tao.

Slavnostního odjezdu vlaku z kontejnerového terminálu v Linci se zúčastnili významní představitelé státní správy, včetně Mag. Thomase Stelzera, zemského hejtmana Horního Rakouska, a Klause Lugera, starosty Lince, jakož i Josefiny Dieser, vedoucí divize spedice a logistiky Hornorakouské obchodní komory. Přítomni byli rovněž pan Marco Schlimpert, Senior Vice President pro Evropu & Ameriku společnosti Lenzing AG, a generální ředitel společnosti cargo-partner, Mag. Stefan Krauter, aby se spolu se zástupci zúčastněných poskytovatelů železničních služeb a generálním ředitelem společnosti Linz AG, DI Erichem Haiderem, MBA, ujistili o profesionálním zvládnutí premiérové přepravy.

Na následné tiskové konferenci, vyzdvihl pan  Stefan Krauter, vlastník a generální ředitel společnosti cargo-partner, dobrou spolupráci s výrobcem vláken: „cargo-partner a Lenzing AG úspěšně spolupracují již více než 10 let, zejména v oblasti námořní přepravy. Když se na nás společnost Lenzing AG nedávno obrátila kvůli krátkodobému nárůstu poptávky z Číny a požádala o spolehlivou alternativní dopravu po Železné hedvábné stezce, náš zkušený tým se okamžitě pustil do organizování tohoto vlaku.“

Pan Marco Schlimpert (Lenzing) také zdůraznil úspěšnou spolupráci obou společností a vysvětlil motivaci, která za tím stojí: „Vzhledem k vysoké poptávce čínských značek a maloobchodníků po udržitelně vyráběných vláknech dodáváme po železnici značková vlákna Lyocell a Modal značky TENCEL ™ přímo našim zákazníkům v Číně. To nám umožňuje přepravovat naše zboží způsobem šetrným k životnímu prostředí a navíc zajišťuje, že se zboží dostává k našim zákazníkům v Číně dvakrát rychleji než obvyklou námořní cestou.“

„Tento jedinečný projekt je důkazem nejen exportní síly Horního Rakouska, ale také a zejména environmentálního závazku a klimatických inovací místního průmyslu. Doufáme, že ochrana klimatu a označení „Vyrobeno v Horním Rakousku“ se v budoucnu stanou neoddělitelnými pojmy. Dnes jsme učinili významný krok tímto směrem,“ zdůraznil pan Thomas Stelzer, zemský hejtman Horního Rakouska.

Více než 10 let úspěšné spolupráce s Lenzing AG

Lenzing Group je globální společnost se sídlem v Rakousku a stojí za ekologicky odpovědnou výrobou speciálních vláken z obnovitelné suroviny dřeva. Díky svým inovativním produktovým a technologickým řešením je společnost Lenzing partnerem světových výrobců textilu a netkaných textilií a hnacím motorem nesčetného nového vývoje. Vysoce kvalitní vlákna tvoří základ pro celou řadu využití látek a netkaných textilií, od elegantních dámských svrchních oděvů po univerzální džíny a sportovní oblečení s vysokou funkčností. Díky jejich konzistentní vysoké kvalitě, jakož i biologické rozložitelnosti a kompostovatelnosti, jsou vlákna Lenzing velmi vhodná i pro hygienické výrobky a použití v zemědělství.

Společnosti Lenzing a cargo-partner spojuje úzká a plodná spolupráce, která se již více než deset let odráží v provádění intermodální mezinárodní námořní přepravy. To zahrnuje flexibilní a spolehlivé vyřízení přeprav tohoto výrobce vláken jak z rakouských závodů v Lenzingu a Heiligenkreuzu, tak z výrobního závodu v Paskově v České republice. Současným řešením železniční dopravy společnost cargo-partner opět prokázala svou univerzálnost, pokud jde o poskytování řešení na míru svým zákazníkům.

Copyright Lenzing Blocktrain

cargo-partner Video o železniční dopravě (YouTube)

cargo-partner Publikace o železniční dopravě (Issuu)

O společnosti cargo-partner

cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy
a skladových řešení. Díky dlouholetému působení na trhu přichází cargo-partner s řešením na míru pro různorodé portfolio zákazníků napříč odvětvími. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983,
v roce 2019 dosáhla obratu 821 milionů eur a na jejím úspěchu se podílelo 3150 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Christina Kalløkken  / Director Corporate Communications & Marketing

cargo-partner GmbH

Airportstrasse, P.O. Box 1

2401 Fischamend, Rakousko

Tel.: +43 5 9888-11322, Fax: +43 5 9888-11225

E-mail: christina.kalløkken@cargo-partner.com, www.cargo-partner.com

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz