Mikroplyšové povlečení zahřeje v noci i ty největší zmrzlíky

Patříte k těm, kteří se, jakmile ulehnou do postele, nemohou zahřát? Zkoušíte spát v ponožkách, přikrýt se pod peřinou ještě dekou nebo vrstvit jednu peřinu na druhou a stále nic? Možná, že chyba nemusí být ani v peřinách jako takových, ale v povlečení, do kterého jsou polštář a peřina obalené.

Zahřejí vás mikrovlákna

Pokud byste se při usínání a po celou noc chtěli cítit ve větším teple, zkuste mikroplyšové povlečení. Mikroplyš je umělý materiál s velmi praktickými a užitečnými vlastnostmi. Jedná se o stoprocentní polyester, jehož základem je velké množství velmi jemných umělých vláken. Díky nim je mikroplyšové ložní prádlo hebké a příjemné na dotyk. Tato vlákna navíc dávají celému povlečení skvělé termoregulační schopnosti, v zimě tak perfektně zahřeje. Neznamená to však, že se pod ním budete ve chvílích, kdy bude venku tepleji, nepříjemně potit. Byť je primárně určený pro zimní čas, nebojte se ho použít ani v letních měsících.

Že velmi dobře hřeje, je tou nejviditelnější výhodou mikroplyšového povlečení. Když se venkovní teploty začnou pohybovat kolem nuly, nebudete už muset spávat pod několika peřinami, stačí jen tu svoji oblíbenou povléknout do mikroplyše.

Mikroplyš se nemačká, nežehlí a nepouští chlupy

Kromě pocitu tepla má povlečení z mikroplyše také praktické výhody. Bez obav jej mohou použít alergici, žádné nepříjemné reakce jim nezpůsobuje. Dobře také saje pot, mnohem lépe než bavlna. Umělé materiály jsou v tomto ohledu lepší než bavlněné, jen si vzpomeňte na sbírku svých sportovních funkčních triček. Žádné bavlněné určitě neabsorbuje pot tak dobře, jako právě tato z umělých materiálů.

Mikroplyšové povlečení lze pohodlně prát v pračce (ideálně na 30 °C). Vyvarujte se pouze sušení v sušičce. To však vůbec nevadí, mikroplyš je rychleschnoucí materiál, po bytě vám tak nikde dlouho viset nebude. Protože se nemačká, není třeba jej vůbec žehlit. Také nepouští chlupy a nevytváří žmolky. Pokud ho vyloženě neušpiníte, bude mikroplyšové povlečení vypadat po celou dobu používání stále stejně.

Nejen povlečení vám může v boji se studenýma nohama pomoct

Nejvíce nepříjemný je při zimním ulehávání do postele pocit, kdy se vaše tělo dotkne studeného prostěradla a povlečení. Někdy v létě se vám to může líbit, od podzimu dále už je to ale vysoce nekomfortní. Problém s povlečením máte díky mikroplyši vyřešený. Stejně si můžete poradit i s prostěradlem. Mikroplyšová prostěradla mají stejné termoregulační schopnosti jako povlečení. V noci vás může mikroplyš hřát nejen svrchu, ale i odspodu. Prostěradla jsou dostupná pro všechny velikosti matrací.

Kromě povlečení a prostěradel se vyrábí i mikroplyšové deky. Pod takovou přikrývkou si můžete dopřát odpolední šlofík, sloužit může i jako přehoz přes křeslo či pohovku, tedy jako dekorace. Vzorů a barev, které lze kombinovat s ostatním vybavením interiéru, existuje opravdu velké množství. To platí i pro povlečení. Je jen na vás, jestli si vyberete jednoduché elegantní jednobarevné, s květinovým motivem, geometrickým obrazcem či nějakým pravidelným vzorem.

Mikroplyš nebo mikroflanel?

Možná už jste se při vybírání povlečení setkali také s výrazem mikroflanel. Nepleťte si jej s klasickým flanelem, z něhož se vyrábí například košile. Ten je z velké části z vlny či bavlny. Mikroflanel, o kterém se bavíme v souvislosti s ložním prádlem, je vlastně vylepšený mikroplyš. Také se jedná o umělou látku, skládající se z mikrovláken. Ta jsou však mnohem hustší a jemnější. Povlečení z mikroflanelu je tedy více hebké a na dotek ještě příjemnější než povlečení mikroplyšové.

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz