Jednodílné plavky jsou v módě. Jak v nich vypadat štíhlejší?

Tytam jsou doby, kdy za nejvíc sexy byly považovány ty nejtiternější plavky. Naopak. Sezóny posledních let hlásí velký návrat jednodílných plavek, které jejich návrháři dotáhli do opravdu luxusních modelů. Naučte se je nosit tak, jak to sluší vašim křivkám.

Kombinace barev dělá zázraky

Jednou z největších výhod jednodílných plavek je to, že dokáží kombinovat různé barevné variace tak, aby opticky kouzlily s našimi proporcemi. Záleží pak jen na nás, čeho si přejeme dosáhnout.

Barevně výrazný vršek připoutá pozornost k našemu poprsí, a dodá mu tak na objemu. Obzvláště efektivní je spojení s tmavým spodkem jednodílných plavek. Výborně zapracují pestré barvy, puntíky nebo divoké vzory. Stejně to funguje i naopak. Jakmile poprsí bude jednobarevné, zatímco spodní díl zazáří barvami a vzory, zvýrazníme tím boky a mírně ututláme příliš objemná ňadra.

Takto pracuje i princip zeštíhlení černou barvou. Černá barva opravdu zeštíhluje, ale pro lepší efekt musíme přidat nějakou kontrastní barvu, aby černá část působila užší.

Rafinované průstřihy, volánky, cvočky i krajky

Těch kombinací je dnes nepočítaně. Malá prsa vezmou za vděk volánky a řasením v oblasti hrudníku. Tím jeho objem poskočí hned o několik grádů. Takto pomůže i překřížený vršek jednodílných plavek, krajky a překřížená ramínka. Zkrátka všechno, co připoutá pozornost k ňadrům a poruší monotónnost jedné barvy, bude slavit u žen s nevýrazným hrudníkem úspěchy.

Když je naopak hrudník příliš průbojný, pomůžou šňůrky nebo pruh jinak vzorované látky kolem boků. Plavky s takovýmto páskem rozšíří boky ženám s chlapeckým typem postav.

Ideál pro velká břicha

Jen málokterá žena se pyšní dokonale plochým břichem. Jednodílné plavky v tomto směru představují rychlou a navíc krásnou spásu. Zakryjí faldíky, a pokud mají na bocích svislý pruh nebo do středu se sbíhající vzory, taky zeštíhlí celou postavu. Oblíbené jsou i plavky ze stahovacího materiálu, které břicho zformují ještě efektivněji.

Oblečte jednodílné plavky do společnosti

Ano, pomůžou zakrýt tělesné nedostatky. Ano, jsou mnohem pohodlnější pro plážové sportování než ty dvoudílné. Ale jednodílné plavky už dávno vystoupily z těchto zažitých šuplíků využití a těší se obří popularitě napříč věkovými i proporčními kategoriemi. Zkrátka si je zamilovaly všechny ženy i návrháři, a tak není divu, že se stalo hitem tyto luxusní sexy kousky ukazovat i mimo bazén. Výborně se hodí k šortkám, džínům i sukni. Takto oháknutí můžeme vyrazit třeba na grilovačku nebo zahradní večírek.

Modely k dostání opravdu vyrážejí dech. Různě hluboké výstřihy, šněrování, retro proužky i puntíky, žhavé zvířecí vzory i odhalená záda. Kombinací je takové množství, že má člověk problém si vybrat jen jedny. Rafinovaně působí i trend průstřihů s průhlednou látkou. Jednodílné plavky tak zároveň zahalují i odhalují.

Pozornost poutají i červené baywatch plavky, které asi nejvíce zpopularizovala běžící a natřásající se Pamela Anderson. Červená je krásná barva sama o sobě, a tak tyto plavky nepotřebují žádný důmyslnější design a oslní i svou naprostou jednoduchostí.

Nevýhody? Zůstanou déle mokré

Jednodílné plavky jsou jednoznačně mnohem pohodlnější na plavání, ale bylo by fér zmínit taky nevýhody. Jejich největší minus je to, že na těle zůstane větší kus mokré látky, která začne po chvíli studit. Pokud se zrovna neválíme na žhavém slunci, riskujeme prochladnutí močového ústrojí nebo ledvin. Je proto lepší mít po ruce druhé suché plavky, do kterých se převlékneme. V jednodílných plavkách se taky nedá dost dobře opalovat, takže pokud žena miluje chytání bronzu, může střídat jednodílné plavky na koupání a dvoudílné na opalování.

Popularitu získávaly díky filmovým hvězdám

Jednodílné plavky do historie zapsala revoluční australská plavkyně Annette Kellermanová na začátku 20. století. V polovině minulého století přebraly žezlo bikiny a jednodílné plavky ustoupily do pozadí. Popularitu jim v 70. letech znovu přinesl plakát, na kterém herečka Farrah Fawcett pózovala v červených plavkách. Ještě větší boom pak zažily v 90. letech díky seriálu Pobřežní hlídka. Dnes jsou jednodílné plavky nejvyhledávanější mezi všemi ostatními typy. Máte taky doma jedny, nebo si potrpíte spíš na bikini?

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz