Půjčky pro podnikatele v době koronavirové

O tristní situaci mnoha živnostníků, malých i středních firem už bylo popsáno mnoho. Stát se přesto ústy svých představitelů a hlavně ministryně Schillerové brání. A vyzdvihuje především program „Pětadvacítky“. Dlužno podotknout, že ten opravdu funguje.

Problém je, že živnostníci jsou v něm oproti zaměstnancům opět znevýhodněni. Těm stát hradí prostřednictvím jejich zaměstnavatelů 80% mzdy. Vezmeme-li průměrnou čistou mzdu 26.200,- Kč, měl by stát hradit živnostníkům 20.960,- Kč měsíčně. Tedy téměř o 6.000,- Kč více než je skutečnost. Jinými slovy, stát dává opět najevo, že zaměstnanci v nejrůznějších montovnách (i mimo ně samozřejmě) jsou mu přednější než živnostníci, kteří tvoří páteř české ekonomiky.

Divte se pak, že neseženete žádné řemeslníky, ale ani projektanty, architekty, ajťáky, apod. A pokud ano, tak jen ty přetížené a drahé. Proč? Protože se spoustě z nich vyplatí nechat se zaměstnat a mít čistou hlavu. Že tím trpí úroveň služeb a kvalita života vůbec? To stát přeci vůbec nezajímá.

COVID půjčky

Nicméně, buďme rádi, že alespoň něco funguje. Co však nefunguje vůbec, jsou půjčky z programů Covid. Když to vezmu přehledně, tak na Covid I dosáhlo jen pár set firem.

Covid II byl vyčerpán během dvou hodin a po navýšení během další hodiny. Covid III ještě nebyl zahájen, ale to už je pomoc velice pofiderní. Jedinou výhodou je snížení rizik pro banky a tím možná rozšíření okruhu firem a podnikatelů, kteří na něj dosáhnou.

Bankovní půjčky

Ovšem nesmíte jít do banky na přepážku nebo k bankovnímu poradci. Učinil jsem dnes takový pokus. Zavolal jsem jedné poradkyni a zeptal se na podmínky. Dozvěděl jsem se, že vlastně neví, ale úrok bude cca 5% a podmínky jsou neznámé. Na moji otázku jak mohou být neznámé, kdy se jedná vlastně o standardní úvěr, jen ručený ČMZRB, nedostal jsem odpověď žádnou.

Zavolal jsem tedy do stejné banky na svůj kontakt, jenž je poradcům nadřízený a dozvěděl se, že úrok by měl být 3,9% a dozvěděl se i konkrétní podmínky a možnosti. Učinil jsem totéž stejný pokus ještě se dvěma bankami a výsledek byl v podstatě stejný. Bankovní poradci v první linii buď nejsou informováni, nebo, a to je horší, jak mi prozradil jeden z mých kontaktů, mají snahu dosáhnout co nejvyššího úroku a poplatků.

Proč? Protože za to jsou pak kladně hodnoceni a odráží se to samozřejmě na odměnách. Že je ta politika zvrácená? Ano, je. Takže až budete zase někde číst, že banky jsou tu pro Vás a nemyslí na nic jiného než je Vaše dobro, nevěřte tomu. Ano, samozřejmě i banky jsou byznys, úvěry jsou byznys, to je jasné. Ale mělo by to být win-win a poradce v bance je od toho aby našel co nejlepší podmínky pro Vás jako klienta.

Ale tak to evidentně u mnoha bankovních poradců není. Jejich snahou je Vás nalákat, zjistit co ještě unesete a podle toho úvěr udělat. S co nejlepšími podmínkami pro sebe. Takže pozor na to, jejich poradci nejsou nezávislí, ale velice, velice závislí.

Pomoc nabízíme na https://123pujcky.eu/

Kontakt
Propagace firem, s.r.o.
Reklamní agentura, tradiční i netradiční formy reklamy, firemní akce, degustační balíčky, dárkové zboží.
Dukelská třída 74
61400, Brno
Telefon: +420 603 900 201
E-mail: ilja@propagace-firem.cz
http://www.propagace-firem.cz



Kontaktní manažer: Ilja Hynek
Jednatel firmy
Email: jednatel@propagace-firem.cz
Telefon: +420 603 900 201

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz