České obce soutěží s ekologickými nápady. Přihlaste tu vaši

Soutěž E.ON Energy Globe už po jedenácté oceňuje ekologické a energeticky úsporné projekty. Také letos se mohou přihlásit obce, které šetří energie nebo realizují projekty na ochranu životního prostředí. Na hlavního vítěze čeká elektromobil. Obce mohou své projekty přihlašovat do 30. dubna 2019.

Města a obce často patří mezi iniciátory ekologických změn, které pozitivně ovlivňují kvalitu života lidí v Česku. Minulý rok v soutěži zabodovalo středočeské město Jesenice. V rámci projektu Inteligentní veřejné osvětlení obec upravila část světel speciálním filtrem modrého světla, jenž zajistí větší bezpečnost chodců a chrání přírodu. Díky koridorovému osvícení a technologii LED jsou světla navíc též energeticky úsporná. „O Jesenici se najednou začalo mluvit jako o vizionářské obci, kde mají moderní technologie zelenou a kde má životní prostředí jednoznačně přednost. Naši občané začali být hrdí na to, kde žijí,“ popisuje přínosy účasti v soutěži Alexandra Kocková, radní města Jesenice.

V roce 2016 získal obecní projekt dokonce post celkového vítěze soutěže. Malé hanácké vesnici Haňovice se díky spolupráci s místním zemědělským družstvem a městem Litovel podařilo zabránit znečištění spodních vod, využívat obnovitelné zdroje energie a vytvářet desítky nových pracovních míst. Největší úspěch zaznamenala bioplynová stanice, která dodává teplo do kulturního domu a skleníků pro pěstování rajčat. „Za sto tisíc korun, které jsme jako ocenění v soutěži dostali od Ministerstva zemědělství, jsme nakoupili LED svítidla do části veřejného osvětlení obce. Naši fotbalisté se pak těší z tepelného čerpadla, které vyhřívá kabiny, a Skleníky Haňovice denně zase perou v pračce, která byla rovněž jednou z cen,“ rekapituluje ocenění v soutěži Arnošt Vogel, starosta obce Haňovice.

Prestiž i hodnotné ceny

V soutěži E.ON Energy Globe mají české obce možnost vyhrát nejen prestižní ocenění, ale také řadu zajímavých věcných cen. Celkový vítěz letošního ročníku soutěže získá elektromobil od ŠKODA AUTO. Na ostatní výherce čekají zajímavé ceny od partnerů. Nejlepší projekt soutěže, který vybere odborná porota, se může dostat až do světového finále.

V České republice má soutěž šest hlavních kategorií – Obec, Vzdělání, Firma, Stavba, Nápad a Produkt. „Kategorie Obec je určená obcím, ve kterých se podařilo vytvořit projekty, jež šetří energie nebo přispívají k udržitelnosti. Naším cílem je, aby bylo úsilí obcí oceněno,“ říká Vladimíra Glaserová z organizačního týmu soutěže. E.ON Energy Globe je součástí soutěže Energy Globe Award, jež každoročně vyhlašuje ty nejlepší ekologické projekty z celého světa. České obce se do národního kola soutěže mohou hlásit do 30. dubna na webových stránkách www.energyglobe.cz.

Kontakt
LESENSKY.CZ
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.
Veveří 114
61600, Brno
Telefon: +420 777 942 701
E-mail: info()lesensky.cz
http://www.lesensky.cz



Kontaktní manažer: Petr Lesenský
Email: pr()lesensky.cz
Telefon: +420774743800

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz