Systém vzdálené diagnostiky Parker Hannifin namontovaný na podvozku nákladních vozů Kaoussis RCV

Systém založený na řídicí jednotce IQAN-MC4 poskytuje kompletní systémové řešení pro vozidla pro svoz odpadu

Klecany, Česká republika, leden 2019 Společnost Parker Hannifin, světový lídr v oblasti pohonných a řídicích technologií, vyhrál soutěž na dodání elektronických ovládacích systémů, založených na jeho řadě řídicích jednotek IQAN-MC4 Master Controller, a to společně s řeckým dodavatelem vybavení pro správu odpadového hospodářství Kaoussis. Zařízení je namontováno na řadě nákladních vozidel Kaoussis RCV (Refuge Collecting Vehicle) a poskytuje řešení potřeby mít k dispozici vzdálený systém pro záznam a diagnostiku.

Vozidlo Kaoussis RCV disponuje dvěma nákladními prostory, takže je možné jej použít zároveň pro svoz recyklovatelného i nerecyklovatelného odpadu. Řídicí jednotka, která byla dosud používána, nebyla flexibilní a nenabízela prostor pro úpravy. Společnost Kaoussis oslovila společnost Parker s žádostí o řešení, které by nabízelo flexibilitu, splňovalo by požadavky a mělo místní podporu.

Nákladní vozy Kaoussis RCV musejí splňovat nároky těch nejpřísnějších systémů pro kontrolu kvality. Jedním z nich je i ujištění, že vozidla splňují požadavky příslušných nařízení Evropské komise (certifikace CE), které byly schváleny příslušným švédským úřadem (SMP).

Společnost Parker Hannifin jako řešení jejich problému navrhla elektronický ovládací systém, založený na její řadě řídicích jednotek IQAN-MC4 Master Controller. Společnost Kaoussis poskytla nákladní vůz, na který je možné systém řídicí jednotky umístit a je s jeho pomocí možné dokončit komplexní testovací program. Po úspěšném testování byl nákladní vůz určen k provozu v Portugalsku.

Řada řídicích jednotek MC4 má společnou sadu spojů, což umožňuje snadné zvětšení či zmenšení škály daného řešení. Jsou navrženy tak, aby byly buďto standardní řídicí jednotkou optimalizovanou pro výkon, nebo variantou funkčního zabezpečení (FS) IEC 61508 SIL2. Při použití normy EN ISO 13849-1 pro zabezpečené funkce lze variantu FS použít jako subsystém PLd. Řada řídicích jednotek MC4 využívá vysoce výkonný tříjádrový procesor, který umožňuje rychlé ovládání na uzavřeném okruhu a je vhodný pro použití u rozsáhlých řešení.

Společnost Parker Hannifin má rozsáhlé zkušenosti na poli přizpůsobení systému – svá řešení adaptuje dle požadavků zákazníka a konkrétních potřeb daného řešení. Společnost Parker Hannifin také splňuje ty nejpřísnější bezpečnostní standardy na trhu, disponuje řadou součástek pro tichý provoz a umožňuje zákazníkům navýšit jejich produktivitu.

Společnost Kaoussis je v Řecku předním výrobcem vybavení pro správu odpadového hospodářství. Název této značky je spojen se spolehlivými a nákladově efektivními vozidly pro svoz odpadu, která jsou přizpůsobena na míru konkrétním požadavkům každého zákazníka. Jsou tedy přizpůsobena potřebě systémových řešení, která napomáhají efektivitě a spolehlivosti. Tato společnost má se společností Parker Hannifin dlouhotrvající vztah a již mnoho let používá její hydraulické součástky a hydraulické spojovací prvky.

 

–Konec–

 

Popisky obrázků:

  1. Nákladní vůz Kaoussis RCV
  2. Řídicí jednotka Master Controller 43 společnosti Parker Hannifin
  3. Dvě rozšíření XC21 a displej MD 4-7 pro zobrazování informací v kabině
  4. Filtrační systém společnosti Parker Hannifin

 

O společnosti Parker Hannifin

Společnost Parker Hannifin je globální jedničkou v oblasti pohonných a řídicích technologií a nachází se v žebříčku Fortune 250. Společnost již více než 100 let pomáhá svým zákazníkům dosáhnout úspěchu v široké řadě různých průmyslových oborů a leteckém a kosmickém průmyslu. Další informace naleznete na webové stránce www.parker.com nebo na účtu @parkerhannifin.com. 

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz