Super rychlé a oceňované monitory AOC AGON 3 jsou zde!

Praha, 10. ledna 2019 – Společnost AOC uvádí na trh zakřivený monitor AG273QCG (Nvidia G-SYNC) a jeho brášku AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR), oba z nejnovější třetí generace monitorů AGON. Přepracované a vylepšené prémiové herní monitory dorazí do obchodů v průběhu ledna. Jsou určeny především skutečným herním nadšencům, kterým nabízí rychlou obnovovací frekvenci až 165 Hz, dobu odezvy 1 ms a nejnovější technologie jako AMD FreeSync 2 HDR. Model AG273QCG navíc získal, díky svému exkluzivnímu designu, ocenění Red Dot Design Award 2018. Díky všem svým schopnostem jsou modely AG273QCG a AG273QCX ideální i pro nejrychlejší herní akce.

AOC AG273QCG – vítěz  Red Dot Design Award 2018: zakřivení 1800R, 165Hz obnovovací frekvence, 1ms doba odezvy

Profesionální monitory pro profesionální hráče

AOC představila svou prémiovou řadu herních monitorů AGON (starořecký výraz pro soutěž, klání, antagonismus) v roce 2016. První generace monitorů AGON jako je AG271QX získala mnohá ocenění, přičemž 240Hz model AG251FZ sám sebe pasoval na „nezbytnost pro herní týmy a velké herní turnaje“. Druhá generace monitorů AGON rozšířila portfolio o velké a zakřivené uhlopříčky (27" - 35"), jako je například AG352UCG. Nově příchozí třetí generace monitorů AGON 3 přináší profesionální herní parametry, perfektní design, a ještě více herních vychytávek!

Specifikace

Nový 27" AG273QCG je vybaven zakřiveným (1800R) TN panelem s QHD rozlišením (2560x1440 bodů). Podporuje technologii Nvidia G-SYNC a jeho obnovovací frekvence je až 165 Hz s 1ms dobou odezvy. Uživatelé, jejichž grafické karty podporují G-SYNC, jeho aktivací eliminují sekání a trhání obrazu a sladí obnovovací frekvenci monitoru a GPU. Vysoká svítivost 400 nitů znamená, že monitor lze bez problémů používat i v místnostech s hodně světlem. Dva zabudované 2W reproduktory s DTS doplňují tento audio-vizuální balíček.

AOC AG273QCX - zakřivení 1800R, 144Hz obnovovací frekvence, 1ms doba odezvy, HDR, FreeSync 2

Model AG273QCX je 27" HDR monitor se zakřiveným (1800R) VA panelem, QHD rozlišením a obnovovací frekvencí až 144 Hz. Díky vysoké svítivosti (až 400 nitů) podporuje tento model HDR standard VESA DisplayHDR 400. Jako další podporuje technologii AMD FreeSync 2 HDR pro odstranění input lagu vznikajícího při HDR tone-mappingu, a pro vynucení low-framerate kompenzace (LFC) a v neposledním řadě i pro zbavení se trhání a sekání obrazu. Statický kontrast VA panelu 3000:1 a pokrytí až 90 % DCI-P3 barevné škály zaručují obraz plný hlubokých černých a zářivých barev, při zachování širokých pozorovacích úhlů 178°/178°. Pro ještě nižší motion blur je monitor vybaven stroboskopickým podsvícením a zvuk dodávají 2 x 5 W DTS reproduktory.

Design

Oba monitory nabízí ze tří stran bezrámečkový panel, což se skvěle hodí pro vícemonitorové sestavy. Mají ergonomické stojany se 110mm výškovým nastavením a možností otáčení a nahnutí. Na zadní straně pak svítí novinka - AGON Game Lights - nastavitelné podsvícení s více než 100 000 barvami. Funkce AGON Game Lights může být nastavena i tak, aby se podsvícení měnilo dle hraného obsahu. Stylový červený trojúhelníkový stojan modelu AG273QCG i stříbrný stojan modelu AG273QCX jsou pevné a na stole nezabírají příliš místa. Zakřivení 1800R nabízí intenzivní ponoření se do děje a poskytuje příjemné prožitky ze sledování obrazu. Známý zabudovaný držák na sluchátka z minulých generací AGON byl předělán a zdvojen, takže nyní najde uživatel po jednom na každé straně. Pro jednoduché sestavení monitoru a jeho rozebrání (turnaje, LAN party atd.) lze stojan připevnit na jeden klik bez jakýchkoliv šroubků. Šikovný držák pak dělá z přenášení monitoru snadnou záležitost. Model AG273QCX je také vybaven předělaným kabelovým dálkovým ovladačem – AOC Game Pad, pro snadné nastavování různých OSD nabídek.

AOC Game Lights - přináší RGB šílenství na monitory AGON!

Další výbava a funkcionality

Kromě všech výše zmíněných předností jsou oba modely vybaveny:

 

Oba modely AGON 3 byly ohlášeny, předvedeny a vysoce pozitivně ohodnoceny novináři na veletrhu gamescom 2018 a nyní se dostávají do prodeje, aby si je mohli užít všichni hráči.

 

Oba modely budou k dispozici v průběhu ledna. Doporučená maloobchodní cena pro AOC AG273QCX byla stanovena na 17 979 Kč (699 euro), model AOC AG273QCG pak bude dostupný za 20 549 Kč (799 euro).

 

 

 

###

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů. Více informací hledejte na www.aoc-europe.com.

 

 

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz