Tipy na osvěžující koktejly: Letošním hitem je kombinace perlivých vín s ovocem
Jemná perlivá vína s kapkou alkoholu jsou ve slunečných dnech ideálním osvěžením. Podávají se totiž vychlazená na 7 až 9 stupňů a většinou jsou méně alkoholická než běžná vína. Pokud patříte mezi příznivce jemně perlivých vín, máme pro vás několik tipů na lehké jarní koktejly, které zvládnete připravit i doma. Nejen k letnímu, ale již také k jarnímu počasí patří alkoholické míchané nápoje. Při jejich konzumaci bychom si však vždy měli dávat pozor na jejich složení i množství. Slunce a vyšší teploty totiž mohou účinek alkoholu posílit. Krevní oběh pracuje v teplém počasí rychleji a alkohol se tak do těla vstřebává snadněji. „Dobrou volbou pro míchání domácích koktejlů jsou proto perlivá vína, která většinou obsahují méně alkoholu než klasická vína. Vzhledem k tomu, že se podávají vychlazená na 7 až 9 stupňů, jsou také svěžejší,“ uvádí Jitka Pomykalová, obchodní ředitelka vinařství Víno Blatel. Tip 1: Bílé perlivé víno ozvláštní jahodové pyré Pokud nás překvapí neočekávaná návštěva, záchranu představuje jednoduchý koktejl s názvem Rossini. K jeho přípravě totiž potřebujeme pouze bílé perlivé víno a jahodové pyré. Ingredience mícháme v poměru dvě ku jedné, vždy dva díly vína a jeden díl pyré. Do sklenice na bílé víno či šampaňské nejprve nalijeme pyré a až poté víno. Tím se vytvoří bohatá „čepice“. Rada vinařství: Za ochutnání stojí také na podobné bázi připravovaný mandarinkový Puccini, broskvový Bellini nebo Tintoretto z granátového jablka. Tip 2: K růžovému vínu se hodí lesní ovoce Ideální volbou pro jarní dny spojené s posedáváním na zahradě jsou koktejly ze sezónního ovoce. Na přípravu jednoho z nejoblíbenějších osvěžujících koktejlů s názvem Ovocný ráj potřebujeme růžové jemně perlivé víno, borůvky, jahody, meloun, led a třešňový sirup. Do menších sklenic vložíme kostky ledu, nakrájené ovoce a zalijeme chlazeným vínem. Na závěr vše zakápneme třešňovým sirupem. Rada vinařství: Chuť perlivého vína zvýrazní také exotické ovoce. Tropický vzhled pak koktejlu dodáte, když ozdobíte sklenici naříznutou karambolou. Tip 3: Chuť červeného perlivého vína doplní skořice a whiskey Jako hostitelé sklidíme úspěch také s koktejlem z jemně perlivého červeného vína s vůní skořice, který pochází z kuchyně světoznámé Marthy Stewartové. Na velký džbán koktejlu budeme potřebovat čtvrt hrnku cukru, půl lžičky skořice, láhev červeného perlivého vína, 600 ml perlivé oranžové limonády, 1 dcl Bourbonu nebo jiné whiskey a led. Ingredience smícháme ve velkém džbánu a připravený nápoj pak nalijeme do sklenic naplněných z větší části ledem. Po ozdobení dílkem pomeranče můžeme koktejl podávat hostům. Rada vinařství: Jemnější chuti docílíte přidáním nakrájených kousků ovoce, například jablek, hrušek či hroznů. Zcela jinou chuť také získáte, pokud místo whiskey zvolíte jiný oblíbený druh alkoholu.
Kontakt
LESENSKY.CZ
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.
Veveří 114
61600, Brno
Telefon: +420 777 942 701
E-mail: info()lesensky.cz
http://www.lesensky.cz
Kontaktní manažer: Petr Lesenský
Email: pr()lesensky.cz
Telefon: +420774743800