Jíst méně, ale víckrát denně se vyplácí. Zbavte se nadbytečných kil efektivní dietou

Lidé často bojují s kily navíc, které jsou způsobeny nesprávným stravováním a špatným složením jídelníčku. Velkým protivníkem v začínajícím boji proti nadbytečným kilům je čas. Aby dieta byla účinná, je potřeba si dobře nastavit stravovací návyky, a pokud to bude nutné, tak pozměnit jídelníček. V něm nesmějí chybět všechny druhy masa včetně ryb a různé přílohy. Důležitým faktorem pro zvládnutí a úspěšnost diety je dobrý time management. Nejčastější dietou pro úbytek kil je redukční. Už z názvu vyplývá, že něco bude potřeba snížit. V této dietě je to příjem kalorií, respektive kilojoulů, ve kterých jsou uváděny hodnoty na etiketách potravin. Redukční dieta pro někoho znamená, že musí přijímat méně než 10 tisíc kJ, pro někoho dokonce 8 tisíc kJ. Upravit složení jídelníčku je první krok, který je potřeba udělat. Konkrétní jídla se při jeho sestavování mění. Znamená to, že za celý týden by se měly pravidelně vystřídat přílohy – brambory, rýže a těstoviny. Stejně tak je to s masem, protože každý druh má jiné nutriční hodnoty. „Neméně důležitým prvkem zdravého jídelníčku jsou ryby. Zejména doporučuji tuňáka, který je nejen chutný a rychlý na přípravu, ale má také nízký obsah sacharidů. Z toho důvodu se pro redukční dietu výborně hodí. Vhodné je zařadit na svůj jídelníček také například lososa, protože obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyselin, které hrají významnou roli v prevenci kardiovaskulárních nemocí,“ říká Marek Sedlák z rybích restaurací Nordsee. Jíst méně, ale víckrát se neříká jen tak. Správný účinek redukční diety spočívá kromě výše zmiňovaného také ve správném rozložení porcí jídla a naplánování pravidelnosti. Jíst šestkrát denně je ideální. Jelikož je snídaně prvním a zároveň nejdůležitějším jídlem dne, je potřeba si ji dobře naplánovat. Zbytek dne se pak od ní odvíjí. Pokud se člověk nasnídá v osm hodin, další menší jídlo by mělo přijít v deset a oběd poté ve dvanáct. Prodleva mezi jednotlivými jídly dopoledne jsou dvě hodiny. Odpoledne se pauza o hodinu protahuje. Po obědě ve dvanáct následuje svačina ve tři a večeře v šest. Večeře bývá posledním jídlem, může se za ní však zařadit večeře druhá. V časové posloupnosti tedy v devět hodin večer. Častým problémem správného dodržování redukční diety bývají časové možnosti. Skloubit práci, koníčky a další povinnosti s dietou je překážkou. V danou chvíli jsou zrovna důležitější jiné věci a žádný čas na pravidelné přestávky na jídlo už tedy nezbývá. Řešením je připravovat si jídlo den dopředu. Večer, kdy už je času více, si můžete nachystat všechna jídla do krabiček a mít je následující den u sebe. Konzumace jídla pak trvá kratší dobu, jelikož je připraveno z předešlého dne. Na objemnější jídla stačí vynahradit 20 až 25 minut, na svačiny 10 až 15 minut.

Kontakt
LESENSKY.CZ
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.
Veveří 114
61600, Brno
Telefon: +420 777 942 701
E-mail: info()lesensky.cz
http://www.lesensky.cz



Kontaktní manažer: Petr Lesenský
Email: pr()lesensky.cz
Telefon: +420774743800

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz