Zahájili jste jarní očistu? Zkuste tyto 3 recepty do 20 minut a odlehčete tělo

Spolu s příchodem jarních měsíců se mnoho lidí vrhne do obnovy šatníku, změny účesu nebo začnou upravovat svou životosprávu. Prodloužený den a teplejší počasí také láká k venkovnímu sportu i lehčí a zdravější stravě. Pro inspiraci proto nyní přinášíme 3 rychlé recepty na salátové speciality šéfkuchařů z rybích restaurací Nordsee, které se obsahují ryby a mořské plody. Jejich příprava je snadná a zvládnete ji do 20 minut. 1) Stripy z divokého lososa „Sockeye“ (doba přípravy 20 minut) Ingredience (4 osoby): 16 stripů z divokého lososa „Sockeye“ 250g salátový mix 300g čerstvých hub 2 1/2 polévkové lžíce olivového oleje 1 vařená brambora 1 polévková lžíce balzamikového octa čerstvé bylinky špetka mořské soli mletý pepř 1 sklenice křenové omáčky 1 ořechový chléb Postup: Listy salátů, bylinky a houby omyjte. Houby osušte a podle potřeby nakrájejte na menší kousky. Do mísy dejte dvě polévkové lžíce olivového oleje, lžíci balzamikového octa, špetku soli a pepře a smíchejte vše dohromady ručním mixérem. Nakonec přidejte vařenou bramboru a bylinky a znovu důkladně promíchejte. Je-li třeba, dokořeňte. Zbylý olivový olej nalijte na teflonovou pánev a zprudka na něm opečte připravené houby okořeněné mořskou solí a pepřem. Rozdělte salátový mix na čtyři větší talíře, polijte zálivkou, navrch přidejte lososové stripy a ještě teplé houby. Servírujte s ořechovým chlebem a křenovou omáčkou. 2) Salát s uzeným lososem (doba přípravy 15 minut) Ingredience (4 osoby): 300g uzeného lososa 1/2 hrnku podmáslí 1 limetka 1 polévková lžíce olivového oleje 1/2 snítky pažitky 1/2 snítky petržele špetka kerblíku 1 menší hlávka červené čekanky 1 hlávka čekanky 1 salát Lollo Bionda sůl a pepř Postup: Salát a bylinky omyjte. Vymačkejte šťávu z poloviny limetky. Druhou polovinu rozkrájejte na čtvrtiny a odložte na pozdější dekoraci. Smíchejte podmáslí a olivový olej. Pažitku a petržel nadrobno nakrájejte a listy kerblíku otrhejte od stonku. Přidejte byliny do podmáslového dresingu a ochuťte jej solí, čerstvě namletým pepřem a limetkovou šťávou. Rozdělte salát na 4 talíře nebo jej ponechte v jedné větší míse a poklaďte plátky uzeného lososa. Nakonec ozdobte limetkovými čtvrtkami a bylinkami. Servírujte s podmáslovým dresingem a křupavým chlebem či ciabattou. 3) Podzimní krevetový salát s čekankou a dresingem z pomeranče a vlašských ořechů (doba přípravy 20 minut) Ingredience (4 osoby): 160g krevet tygřích 100g jogurtu (1,5 % tuku) 100g crème fraîche 1 středně velký pomeranč 2–3 hlávky čekanky (podle velikosti) 12 polovin vlašských ořechů citrónová šťáva sůl pepř chilli cukr Postup: Omyjte hlávky čekanky. Ponechte si z ní jeden list na dekoraci každé porce, zbytek nakrájejte na plátky asi 1 cm široké. Pokapejte citrónovou šťávou, abyste předešli zhnědnutí. Oloupejte pomeranč a odstraňte z něj bílou dřeň. Opatrně rozdělte na dílky, jeden dílek na každou porci si odložte na dekoraci, ze zbytku vymačkejte šťávu do sklenice. Na dekoraci každé porce si též ponechte jednu polovinu ořechu, zbytek nahrubo nakrájejte. Nakrájené ořechy, pomerančovou šťávu, jogurt a crème fraîche smíchejte do dresingu, dochuťte pikantním kořením. Poté vmíchejte krevety a nakrájenou čekanku. Nakonec opatrně vmíchejte odšťavněné dílky pomeranče. Salát podávejte ve skleněných miskách či na středně velkých talířích ozdobený polovinou ořechu, dílkem pomeranče a čekankovým listem.

Kontakt
LESENSKY.CZ
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.
Veveří 114
61600, Brno
Telefon: +420 777 942 701
E-mail: info()lesensky.cz
http://www.lesensky.cz



Kontaktní manažer: Petr Lesenský
Email: pr()lesensky.cz
Telefon: +420774743800

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz