Třetí ročník Špilberk Food Festivalu opět přiláká do Brna milovníky gastronomie

Tisková zpráva, 24. března 2014 Brno – V červnu letošního roku, konkrétně od pátku 6. do neděle 8. června, se v Brně koná již 3. ročník oblíbeného Špilberk Food Festivalu. Šéfkuchaři z restaurací z celého Jihomoravského kraje předvedou v krásných prostorách hradu Špilberk své kuchařské umění a dopřejí návštěvníkům nevšední gastronomické zážitky. „Stejně jako v loňském roce mohou návštěvníci ochutnat kuchyni restaurací jako jsou Koishi Restaurant, IL Mercato, Noem Arch Restaurant, Boulevard Restaurant, Butcher's, Hotel Prestige, Restaurant a steakhouse Monte Bú, Ristorante Rialto či Pavillon Restaurant, ale i mnoha dalších. Oproti loňsku představíme i několik nových podniků, například Prominent Restaurant, Hotel Slavia Brno, Restaurace V dobrých časech, Castellana Bistro nebo Ristorante Piazza,“ přibližuje účast jedna z organizátorek Kateřina Bílková a dodává, že informace o všech restauracích budou zveřejněny na webových stránkách festivalu v příštích týdnech. Během konání Špilberk Food Festivalu proběhne také gastronomická soutěž Food Cup Czech Specials. „Na Špilberk Food Festivalu se soutěže zúčastní certifikované restaurace Czech Specials Noem Arch Restaurant, Hotel Slavia Brno a Prominent Restaurant. Utkají se mezi sebou s jedním soutěžním pokrmem, jehož podmínkou je, že se bude jednat o hlavní chod, který bude obsahovat danou regionální surovinu – moravské víno. Restaurace připraví pokrm ve třech porcích pro odbornou porotu a další degustační porce pro návštěvníky“ popisuje Kateřina Bílková. Co dalšího na návštěvníky, kromě skvělé gastronomie, čeká? Doprovodný program je opět bohatý, jsou připraveny řízené degustace vín, které povedou profesionální sommelieři a vinaři „Nabídneme návštěvníkům Interspar cooking show Zdeňka Pohlreicha, tajemství experimentální molekulární kuchyně odhalí během své cooking show Petr Koukolíček a vařit se bude opět i s Daliborem Navrátilem nebo Petrem Stádníkem,“ vyjmenovává Kateřina Bílková bohatý program. Návštěvníci, kteří se budou chtít naučit v kuchyni něco nového, budou mít možnost během školy vaření kulinářského studia Divoká vařečka. „Škola vaření bude probíhat přímo na pódiu. No a protože tam vybavení zůstane i během jednotlivých cooking show, diváci budou moct vařit společně třeba se Zdeňkem Pohlreichem,“ dodává Bílková. Chybět nebude ani porcování tuňáka sushimasterem Noritada Saito z Koishi Restaurantu. „Nedílnou součástí akce, stejně jako v minulých ročnících, bude možnost ochutnat nespočet vzorků vín. Návštěvníci budou moct odzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného,“ vysvětluje vztah jídla a vína Kateřina Bílková. „Připraveno bude také pivo od našeho partnera Pivovaru Starobrno. Chybět nebude ani čaj a káva a pro návštěvníky chceme také připravit workshopy právě s kávou,“ dodává k tématu nápojů další z organizátorů Květa Látalová. Špilberk Food Festival si získal oblibu nejen u milovníků a znalců jídla, ale také u těch, kteří chtějí poznat něco nového a ochutnat speciality z restaurací, do kterých běžně nechodí. „Jsme rádi, že si lidé od nás odnášejí nejen radost z nevšední gastronomie, ale také zážitky. Špilberk Food Festival není jen o jídle, je to i o vášni z vaření, o gastronomii jako umění,“ popisuje Květa Látalová. Chcete se na 3. ročník podívat? Vstupenky budou k dostání měsíc a půl před festivalem, v předprodeji páteční vstup za 1350 Kč (z toho 750 Kč konzumace) a sobota či neděle za 400 Kč (z toho 250 Kč konzumace). Otevírací doba festivalu bude v pátek od 13 do 22 hodin, v sobotu potom již od 11 hodin až do 21 hodin a v neděli od 11 do 19 hodin. V pátek je připravena premiérově i afterparty od 22 do 2 hodin po půlnoci. Informace a novinky můžete sledovat na webu www.spilberkfoodfestival.cz a na FB www.facebook.com/SpilberkFoodFestival nebo na Twitter www.twitter.com/SFFBrno. Kontakt pro média: Jana Leitnerová +420 725 894 702 leitnerova@gova.cz

Kontakt
Mgr. Kateřina Bílková - GOVA
organizace kulturních a sprtovních akcí
Bešůvka 19
64100, Brno
Telefon: 608548680
E-mail: info@gova.cz
http://www.gova.cz



Kontaktní manažer: Kateřina Bílková
kontakt s médii
Email: info@gova.cz
Telefon: 608 54 86 80

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz