2. ročník Špilberk Food Festivalu je tady

2. ROČNÍK ŠPILBERK FOOD FESTIVALU JE TADY 10. – 12. 5. 2013 Hrad Špilberk Brno, 2. 5. 2013 - S příchodem jara se v nejvýznamnější brněnské historické památce uskuteční druhý ročník akce Špilberk Food Festival. Po úspěšném absolvování prvního ročníku opět přinášíme všem milovníkům dobrého jídla i lahodných nápojů nevšední gastronomické zážitky, o které se postarají přední šéfkuchaři nejvýznamnějších podniků Jihomoravského kraje. Na co se můžete těšit? Na nádvořích a terasách královského hradu Špilberk se budou podávat výtečné delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru a to vše pod širým nebem. Při této příležitosti připraví jednotlivé restaurace vybrané speciality zdůrazňující filozofii každého podniku. I tento ročník bude okořeněn bohatým doprovodným programem zaměřeným nejenom na vyznavače kvalitní gastronomie, ale i na širokou veřejnost včetně rodin s dětmi. Jedinečnou atmosféru tohoto festivalu chutí a vůní umocní překrásný výhled na město Brno i jeho okolí. Restaurace Špilberk Food Festivalu 2013 Okamžik, který všichni fanoušci kvalitní a té nejlepší gastronomie celý rok očekávají, je tu. Skutečně je na co se těšit, zkušení šéfkuchaři znovu probudí všechny vaše smysly tradiční českou kuchyní, přes mezinárodní speciality, vegetariánské pokrmy až po zcela nečekané hmyzí menu. Představte si bohatou nabídku počínaje takovými pochoutkami jako jsou čerstvé ústřice, kalamáry netradičně nadívané jelítkem či tournedos z mořského vlka. Kdo by odolal dančímu Ossobucu Windsor může vyzkoušet tajemnou zarzuelu de mariscos ala Catalana. Určitě nevynechejte sladkou tečku na závěr. Pomyslnou třešničkou na dortu mohou být pro mnohé zmrzliny z těch nejméně očekávaných ingrediencí či mistrovsky zkomponované chutě dezertů. Dopřejte si třeba i mrkvový koláč s ananasem a sušeným hmyzem či lákavé ananasové kanelony plněné kokosovým mascarpone. Dovolujeme si Vám tímto představit festivalové restaurace, které letos budou pečovat o Vaše chuťové pohárky.  BOULEVARD RESTAURANT  BRABANDER RESTAURANT  BUTCHER'S  HOTEL PRESTIGE  IL MERCATO  KOISHI RESTAURANT  LEPORELO+  PALAZZO RESTAURANT  RESTAURACE BONANZA  RESTAURANT A STEAKHOUSE MONTE BÚ  RESTAURANT NOEM ARCH  RESTAURANT PAVILLON  RISTORANTE RIALTO  SUNSET RESTAURANT  VALORIA RESTAURANT Snoubení jídla s vínem je znovu hlavním tématem Budou prezentována pouze česká amoravská vína, respektive českého a moravského původu od tuzemských producentů. Nedílnou součástí akce bude, stejně jako vloňském roce, možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit ale inespočtu vzorků různých vín. Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější, než zážitek z jídla či vína samotného. Řízené degustace Řízené degustace opět potěší jak kvalitními víny, tak přítomností odborníků z oboru, kteří dokáží o víně hovořit jako nikdo jiný a podrobným výkladem Vás zasvětí do tajů správného ochutnávání, výroby a pěstování vína. Pro velký zájem o jednotlivé řízené degustace v minulém ročníku, mohli zájemci letos nově využít i on-line předprodej vstupenek. Výjimkou jsou pouze páteční řízené degustace, které jsou zahrnuty v ceně vstupenky, a proto je lze rezervovat pouze v místě konání festivalu. Vstupenky lze stále zakoupit v PETIT CRU wine bar & shop a v průběhu akce i přímo na místě. PETIT CRU wine bar & shop a VOC Znojmo pro Vás připravili následující řízené degustace: - VINAŘSTVÍ GOTBERG - VINO HORT - VINAŘSTVÍ SONBERK - VINAŘSTVÍ STAPLETON-SPRINGER - VINAŘSTVÍ ŠAMŠULA ČEJKOVICE - Historicky první apelační systém v České republice – VOC ZNOJMO Nově i škola vaření V roce 2012 se Vám na festivalu představilo kulinářské studio Divoká vařečka přímo na pódiu, kde probíhal doprovodný program. Letos budete mít příležitost zúčastnit se školy vaření, kterou pro návštěvníky festivalu povede právě Divoká vařečka. Nahlédněte tak do všech zákoutí správné přípravy chutných steaků. Stejně jako u řízených degustací, tak i na jednotlivé lekce školy vaření, jste měli možnost zakoupit vstupenky i v on-line předprodeji. Vstupenky lze stále zakoupit v kulinářském studiu Divoká vařečka a v průběhu akce i přímo na místě. Divoká vařečka – škola vaření a příprava steaků  Hovězí steak z květové špičky (Picanha), bramborové rizoto s čerstvou majoránkou  Vysoký roštěnec (Rib eye steak) na zlatém rozmarýnovém másle, koňakovo- pepřová omáčka  Nízký roštěnec grilovaný s tukovým krytím, ragú z bílých fazolí a zeleniny  Hovězí steak z květové špičky (Picanha), bramborové rizoto s čerstvou majoránkou Ochutnávka doprovodného program Doprovodný program bude probíhat po celé tři dny a každý návštěvník bude mít příležitost užít si jej podle svého gusta. Váš průvodce festivalem a moderátor v jedné osobě bude Dalibor Navrátil – přední český šefkuchař. Špilberk Food Festival zahájí slavnostní sabrage, kterou tradičně provede odborník na slovo vzatý Janko Martinkovič – spolumajitel KOISHI restaurantu. Zajímavé body programu na pódiu PÁTEK - experimentální molekulární kuchyně Petra Koukolíčka SOBOT A - Zdeněk Pohlreich ve své vždy perfektní Interspar cooking show - Brixton-gastro uvádí pokus o český record – příprava největšího hovězího steaku o váze 7 – 9 kg - seznámení s prémiovou kávou Alto Grande, kávou papežů a králů NEDĚLE - cooking show Romana Pauluse - držitele michelinské hvězdy - Tomio Okamura představí novou knihu "Velká japonská kuchařka" a shlédnete současně i porcování tuňáka Tadioshi Ebinou (sushimaster restaurantu KOISHI) Čekají Vás také zajímavá cooking show mistrů svého oboru – Josip Carević, Riccardo Lucque, Petr Stádník a další. Josip Carević je vynikající kuchař chorvatského původu, který již získal řadu mezinárodních ocenění a je členem chorvatské kuchařské reprezentace.  Riccardo Lucque je majitel několika pražských podniků a brněnského IL Mercata.  Petr Stádník ze společnosti MAKRO Vám poradí, jak připravit živého humra i doma. Dále se můžete na Jitku Ulihrachovou, Ivanu Stenzlovou, čaj a netradiční přípravu kávy od společnosti Julius Meinl, vinařství Sonberk a vystoupení studentů oboru gastronomie (STŘEDNÍ ŠKOLA POTRAVINÁŘSKÁ, OBCHODU A SLUŽEB, CHARBULOVA, BRNO). Čaj, káva a destiláty Ani tento rok neopomeneme představit sekci kávy a čaje, kde se setkáte s oblíbenou kávou Julius Meinl a nově i s kávou Rioba a Alto Grande nesoucí označení Super Premium Coffee. Opět Vás čeká káva u oblíbeného stánku firmy De'Longhi. Ochutnáte i prémiovou řadu organických čajů Julius Meinl Big Bag Organic, kde jsou používány čaje z nejvěhlasnějších čajových zahrad Idalgashinna, Darjeeling Happy Valley a Jamguri. Velmi zdravý, ale i chutný a osvěžující šafránový čaj od firmy Pasargad jistě nezůstane bez povšimnutí u milovníků čajů. Ovocné destiláty a speciální rumy ochutnáte u stánku DIOS Trading. Dále se na festivalu můžete těšit na: menu společnosti MAKRO, čerstvé džusy a delikatesy od Intersparu, nabídku piva zajistí pivovar Starobrno, trošku edukace na stánku Svazu vinařů České republiky,... Festivalové menu je Vám nyní blíže Nově jsme ve spolupráci s Lunchtime.cz dostali naše festivalové menu restaurací do Vašich chytrých telefonů. Aplikaci si můžete před festivalem zdarma stáhnout na www.SpilberkFoodFestival.cz/page/festival#mobil Vstupenky Předprodej vstupenek na festival, řízené degustace a školu vaření byl již na našich oficiálních stránkách ukončen. Vstupenky na řízené degustace lze stále zakoupit v PETIT CRU wine bar & shop. Vstupenky na školu vaření lze stále zakoupit v kulinářském studiu Divoká vařečka. Všechny druhy vstupenek budou samozřejmě k dostání i v průběhu akce přímo na místě. VSTUPENKY - cena na místě 10. 5. 2013, CENA: 1450 Kč V ceně vstupenky je 750 Kč na konzumaci (30 Florénů). V pátek se můžete těšit na množství výhod, které jsou zahrnuty přímo v ceně vstupenky:  welcome drink  snížená kapacita areálu pro ještě větší komfort návštěvníků  prodloužená otevírací doba (13:00 – 23:00)  bohatý páteční doprovodný program  řízené degustace  pivo,... 11. - 12. 5. 2013, CENA: 450 Kč V ceně vstupenky je 250 Kč na konzumaci (10 Florénů). Vstup na Špilberk Food Festival bude možný pouze s platnou vstupenkou. Součástí vstupenky je i základní balíček festivalových platidel na konzumaci tzv. Florénů. Florény budou jediná měna, za kterou si návštěvníci mohou zakoupit degustační menu, nápoje a ostatní delikatesy. Další festivalové peníze bude možné zakoupit kdykoli v průběhu akce na speciálně označených místech v areálu. A co děti, mají si kde hrát? Rodiny se mohou těšit na dětské atrakce pro své ratolesti, které pro ně připraví Excalibur City a Kinderwelt. Děti si zde užijí spoustu zábavy a rodiče dojdou zaslouženého oddechu nad soustem lahodné krmě. Kyvadlová doprava na festival Pokračujeme i nadále ve stejném trendu jako v minulém ročníku a zajistíme Vám pohodlnou dopravu na hrad Špilberk i zpět v průběhu festivalu. Nechte své plechové miláčky doma a svezte se na festival mikrobusem, který bude pendlovat mezi hradem a Galerií Vaňkovka (zastávka u restaurace Potrefená husa označená bannerem Ford CARent). Festival se koná pod záštitou primátora statutárního města Brna Romana Onderky, za podpory města Brna a Vinařského fondu. Těšíme se na Vás v květnu na brněnském hradě. Váš ŠFF tým Název akce: Špilberk Food Festival 2013 Místo a město konání: Hrad Špilberk Špilberk 1 Brno-střed 662 24 Datum: 10. - 12. 05. 2013 Otevírací doba: pátek: 13:00 – 23:00 sobota: 12:00 – 21:00 neděle: 11:00 – 19:00 www.SpilberkFoodFestival.cz www.facebook.com/SpilberkFoodFestival 

Kontakt
Mgr. Kateřina Bílková - GOVA
organizace kulturních a sprtovních akcí
Bešůvka 19
64100, Brno
Telefon: 608548680
E-mail: info@gova.cz
http://www.gova.cz



Kontaktní manažer: Kateřina Bílková
kontakt s médii
Email: info@gova.cz
Telefon: 608 54 86 80

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz