Rekodifikace občanského zákoníku a její dopady na právní praxi.

Právní sympozim 2011 v Ostravě

Ostrava - Společnost Court of Industry, s.r.o., pořádá ve dnech 12. – 13. 10. 2011 odbornou konferenci Právní sympozium 2011 na aktuální téma „Rekodifikace občanského zákoníku a její dopady na právní praxi“. Konference je pořádána pro zástupce advokátních a notářských kanceláří a soudce.

Právní sympozium 2011 je další projekt společnosti Court of Industry, jehož cílem je zajistit dostupnou osvětu a vzdělávání pro odbornou veřejnost v nejrůznějších oblastech práva. Jeho realizaci provádí ve spolupráci se špičkovými odborníky pořádáním akcí k aktuální problematice pod záštitou profesních komor a organizací.

První ročník konference, pod záštitou regionálního zastoupení České advokátní komory, Notářské komory v Ostravě, Justiční akademie a za účasti náměstka ministra spravedlnosti JUDr. Filipa Melzera, LL.M., zástupců Severomoravského kraje a odboru právního a legislativního města Ostravy, je zaměřen na očekávanou rekodifikaci občanské zákoníku. Na dvoudenní konferenci bude představen návrh nového kodexu, který je v PSP ČR již před podzimním druhým čtením, především důvodovou zprávou k připravovanému zákonu. Přednáškové bloky jsou zaměřeny na změny a  úpravy v institutech „Dědictví“, „Nemovitosti“, „Společné jmění manželů“, „Korporace“ a přednášejí je přímo autoři návrhů rekodifikace – prof. JUDr. Karel Eliáš, Dr., prof. JUDr. Milana Hrušáková, CSc., doc. JUDr. Bohumil Havel, Ph.D. Kromě autorů rekodifikace dále vystoupí Mgr. et Mgr. Jan Petrov, LL.M., JUDr. Filip Melzer, LL.M., JUDr. Milan Hulmák, Ph.D. a JUDr. Václav Bednář, Ph.D.

Odborný program konference proběhne v hotelu Park Inn v Ostravě. Součástí konference je i doprovodný program, v jehož rámci pořadatel zajistí návštěvu koncertu Radky Fišarové „Pocta Edith Piaf“ v DK města Ostravy. V prostorách kompresorovny hornického muzea Landek Park proběhne společenský večer umožňující neformální setkání účastníků konference s autory rekodifikace. Večer je doplněn kulturním programem, výstavou fotografií studentů FAMU na téma „Ostrava“ a výstavou ostravského grafika akademického malíře Josefa Odrášky. Pro účastníky je dále připravena exkurze do automobilky Hyundai Motor Manufacturing v Nošovicích a golfový turnaj na parkovém hřišti v Šilheřovicích.

Jak z odborného, tak z doprovodného programu je patrná snaha pořadatele o výraznou prezentaci regionu. Podle ředitele „Právního sympozia 2011“ Mgr. Pavla Bryndy „…je cílem projektů společnosti Court of Industry založit tradici každoročního pořádání prestižní odborné konference právě v Ostravě, jako nejvýznamnějšího města v regionu, který vzhledem ke svému ekonomickému potenciálu, demografickému a geografickému významu tvoří jednu z nejdynamičtěji se rozvíjející části České republiky. Na konference budou navazovat další akce typu seminářů zaměřené na aktuální právní problematiku v různých oblastech denního života“.

V souvislosti s konferencí byly spuštěny internetové stránky www.pravni-sympozium.cz, kde naleznete propozice včetně elektronické přihlášky na Právní sympozium 2011 a harmonogram navazujících akcí v roce 2012.

Uzávěrka přihlášek je 5. 10. 2011.
Nenechte si ujít jedinečnou příležitost setkání s autory návrhu rekodifikace občanského zákoníku a pošlete přihlášku ještě dnes. Kapacita konferenčních prostor je omezená!

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Mgr. Pavel Brynda
Ředitel konference
Tel.: +420 603 142 680
E-mail: brynda@courtofindustry.cz

Mgr. Jiří Kout
PR
Tel.: +420 777 780 602
E-mail: kout@courtofindustry.cz

Adresa firmy:
Court of Industry, s.r.o.
Železárenská 636/4
709 00 Ostrava-Hulváky
www.pravni-sympozium.cz

Kontakt
Zbyněk Šplýchal
Komenského 620
73911, Frýdlant n.O.
Telefon: 602517972
E-mail: zbynek.splychal@dodax.cz



Kontaktní manažer: Zbyněk Šplýchal
SEO marketing
Email: zbynek.splychal@dodax.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz