Odborná školení pro rozpočtáře s využitím dotací z programu Vzdělávejte se pro růst

Rozpočtáři, kalkulanti, projektanti, stavbyvedoucí a další stavbaři mají k dispozici odborná školení, zaměřená na sestavování položkových rozpočtů, oceňování staveb a stavebních prací. Čtyřdenní kurz Rozpočtování pro začátečníky proběhne 3. - 4. a 17. - 18. 6. v Praze a 11. - 14. 7. v Třebíči, třídenní kurz Oceňování stavebních prací 30. 5. -1. 6. 2011 v Praze. Na oba kurzy bude pravděpodobně možné zažádat u příslušného Úřadu práce o dotaci z programu „Vzdělávejte se pro růst“. Dotace je určena pro mimopražské firmy.

Rozpočtování pro začátečníky
Kurz Rozpočtování pro začátečníky je přímo určen všem začínajícím rozpočtářům, absolventům a dalším stavbařům, kteří potřebují získat kvalitní základy v rozpočtování stavebních prací. Během čtyř vzdělávacích dnů budou účastníci provedeni základními technologickými postupy celé stavby. Podle projektové dokumentace sestaví kompletní stavební rozpočet rodinného domu. Seznámí se se základy rozpočtování stavebních prací s důrazem na sestavení soupisu prací (položkový rozpočet) a vytváření výkazu výměr (podlahy, izolace, úpravy povrchu, vodorovné a svislé konstrukce, přesuny hmot, zemní práce, komunikace, vedlejší rozpočtové náklady a další). Jednotlivá témata jsou probírána formou praktických postupů, doplněných o konkrétní příklady z praxe. Předpokládá se alespoň středoškolské vzdělání v oboru stavebnictví. Kurz probíhá 3. - 4. a 17. - 18. června 2011 v Praze, pro zájemce z Moravy či Vysočiny 11. - 14. července 2011 v Třebíči. Výuka probíhá v rozpočtovém programu euroCALC, znalosti účastníci uplatní v jakémkoli jiném software.

Oceňování stavebních prací
Pro pokročilejší stavbaře je připraven vzdělávací kurz Oceňování stavebních prací, který je svým rozsahem zaměřen zejména na rozklíčování jednotlivých nákladů stavby, snižování cen zakázek a získání nových znalostí a postupů oceňování staveb a stavebních prací. Během třech školicích dnů účastníci získají nebo si rozšíří své znalosti v sestavování soupisu prací, třídění položek, technikách výpočtů výkazu výměr, křížových kontrolách, v jednotlivých typech oceňování, kalkulačních metodách a postupech či práci s kalkulačním vzorcem (přímé náklady, nepřímé náklady, zisk). Seznámí se s dokumentacemi pro rozpočtování staveb a databázemi oceňovacích podkladů. Zásadní pozornost je věnována oceňování přímých nákladů (náklady na hmoty, pořizovací náklady, mzdové náklady, nasazení strojů a drobné mechanizace, ostatní přímé náklady a subdodávky), kalkulaci výrobní režie či oceňování na základě pravidla 80/20. Účastníci si dále naučí, jakým způsobem efektivně a přesně kalkulovat náklady spojené s umístěním stavby (zařízení staveniště, mimostaveništní doprava, územní vlivy, provozní vlivy aj.). Dále získají informace o cenovém řízení stavby (cost management) v jeho jednotlivých fázích a pozitivních časových i nákladových dopadech a celou stavební zakázku. Lektorkou kurzu je zkušená a velmi uznávaná rozpočtářka Helena Kalivodová z firmy Questima, s.r.o., která se dlouhodobě zabývá problematikou cen stavebních prací a vzdělávání rozpočtářů. Vzdělávací kurz je určen všem odborníkům ve stavebnictví (rozpočtář, kalkulant, projektant, investor, manažer, pracovníci státní správy aj.), pro které je znalost tvorby cen, rozpočtování a oceňování stavebních prací nezbytná. Kurz probíhá 30. května - 1. června 2011 v Praze, je nezávislý na oceňovacím systému, který účastníci při své práci používají.

Na oba kurzy půjde zřejmě zažádat u příslušného Úřadu práce také dotaci z programu „Vzdělávejte se pro růst“, spuštěný v průběhu května 2011. Dotace je určena pro mimopražské firmy.

Další informace jsou k dispozici na www.callida.cz.

Kontakt
Callida, s.r.o.
Dodavatel oceňovacího software euroCALC
Bohdalecká 25
10100, Praha 10
Telefon: 234710234
E-mail: marketing@callida.cz
http://www.callida.cz



Kontaktní manažer: Vavrinec Mrázek
marketongový specialista
Email: marketing@callida.cz
Telefon: 234 710 234

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz