Klienti AWD Česká republika v prvním pololetí investovali rekordní částku 2,07 mld. Kč

Společnost AWD Česká republika zprostředkovala svým klientům od počátku roku investice v celkových cílových částkách 2,07 mld. Kč. To je meziroční nárůst o 72%. Za posledních 5 let pak klienti investovali v celkových cílových částkách již 8,2 mld. Kč, a to převážně v pravidelných investicích do podílových fondů.

Společnost AWD zaznamenává v posledních letech opakovaně vysoké nárůsty investic. Oproti roku 2006 se objem investic klientů AWD zvýšil více než sedminásobně na rekordních 2,8 mld. Kč v roce 2009. A vše nasvědčuje tomu, že k velkému nárůstu dojde i v letošním roce. Meziroční nárůst za první pololetí činí 72%. Obrovský nárůst se týkal především pravidelných investic do podílových fondů.

V prvním pololetí 2010 pokračoval trend z roku 2009, kdy téměř každý druhý klient z celkového počtu cca 25 tis. nových klientů AWD investoval v rámci své privátní finanční strategie do podílových fondů. Každoročně vzrůstající přílivy investic do podílových fondů svědčí o změně v chování Čechů s nadprůměrnými příjmy, na které se AWD se svými službami zaměřuje. Díky rostoucí finanční gramotnosti a ve snaze zhodnotit co nejvíce svůj majetek, začínají bonitnější Češi dávat stále častěji přednost investicím před konzervativními produkty, které byly velmi populární ještě před pár lety.

„Strategie, kterou jsme našim klientům doporučovali, se vyplatila. Odměnou pro naše klienty je poměrně vysoká výnosnost, která u některých akciových portfolií byla za posledních 18 měsíců vyšší než 40%,“ říká Michal Pyšík, generální ředitel společnosti AWD Česká republika, a dodává: „AWD se v rámci poradenství zaměřuje v první řadě na zhodnocení privátních financí. Kvalita poskytovaného poradenství je pro AWD tou nejvyšší prioritou. Proto AWD zavedla v 1. pololetí 2010 celou řadu opatření pro další zvýšení kvality svého poradenství.“

AWD je jedna z mála společností hlásící se k odpovědnosti za poradenství poskytnuté jejími poradci. V této souvislosti Michal Pyšík říká: „Konečné doporučení a rozhodnutí o druhu finančního zabezpečení může mít pro klienta dalekosáhlé důsledky a celoživotní dopad. Když přijde na přijímání těchto rozhodnutí, musí mít klienti jistotu, že v poradenské společnosti najdou dlouhodobého a spolehlivého partnera, který je ochoten za svá doporučení nést příslušnou odpovědnost. A to je také cílem AWD. Kvalitní a odpovědné poradenství.“

Poradenství AWD je všeobecně v Evropě hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších. Svou pozici kvalitativní jedničky potvrdilo AWD i v České republice, kde se společnost stala vítězem dvou největších testů poradců. Koncem roku 2008 v testu agentury Ipsos Tambor a v lednu 2010 v testu, pořádaným deníkem MF Dnes.

Více informací:

Ing. Pavel Manhalter

výkonný ředitel

AWD Česká republika s.r.o.

Holandská 3

639 00 Brno

tel.: +420 515 907 704

fax: +420 515 907 700

e-mail: pavel.manhalter@awdcr.cz

web: http://www.awdcr.cz/

O AWD

AWD Holding AG je přední společností na evropském trhu správy privátních financí. Služeb AWD využívá více než 2 miliony privátních klientů. AWD působí prostřednictvím více než 6000 kvalifikovaných privátních finančních poradců a cca 500 poradenských centrech v 8 zemích Evropy, např. v Německu, Velké Británii, Rakousku, Švýcarsku, České republice, Slovensku a dalších zemích střední a východní Evropy.

Do ČR vstoupila společnost AWD v roce 2002 převzetím společnosti Finance.EU, a.s., která se k 1.1.2005 transformovala na AWD Česká republika s.r.o. AWD má v České republice 16 poradenských center. V prosinci 2008 byla vyhodnocena v největším testu poradenství v České republice, který pro časopis Osobní finance zpracovala agentura IPSOS TAMBOR, nejlepší poradenskou firmou. Porazila tak nejen ostatní poradenské firmy, ale i všechny hodnocené banky.

Kontakt
AWD Česká republika s.r.o.
Holandská 3
63900, Brno
Telefon: +420 724 461 353
E-mail: info@awdcr.cz
http://www.awdcr.cz



Kontaktní manažer: Martin Valihrach
Email: awd.kariera@gmail.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz