Vyšehrad 2000 Group: Malostranská beseda se otevírá veřejnosti

Dne 25.2.2010 byl v Praze na Malé Straně slavnostně otevřen další z řadyPilsner Urquell Original Restaurantů, v pořadí devatenáctý. Nachází se v jedinečných prostorách Malostranské besedy, která již po dvě století slouží jako centrum společenského a kulturního dění nejen Malé Strany. Po více než tříleté rekonstrukci se nyní v objektu nachází kavárna, kino, divadelní sál, galerie a další konferenční prostory a sály. Hlavní část tvoří pivnice a restaurace, v nichž se čepuje plzeňské pivo z tanků. Ty jsou umístěny ve sklepích Malostranské besedy.

Existence budovy se datuje již od konce 14. století, kdy v tomto místě, na rohu Malostranského náměstí a Letenské ulice, stával význačný dům pánů ze Šternberka. Malostranská beseda prošla rozsáhlou rekonstrukcí, střechu ozdobily barokní věže s nově odlitým zvonem a vnitřní prostory poskytly zázemí pro divadlo, hudbu, filmové projekce, výstavy a restaurační provozy s Pilsner Urquell Original Restaurantem v čele.

Proslulá Malostranská beseda vždy patřila k pilířům společenského a českého kulturního života. Proto bylo zcela přirozené, že jsme se rozhodli pro projekt Plzeňského Prazdroje a spojili naše podnikání v gastronomii se značkou Pilsner Urquell, která symbolizuje bohatou historii a tradici českého pivovarnictví, říká pan ing. Martin Pánek, předseda představenstva společnosti Vyšehrad 2000, a.s., která je garantem gastronomických provozů celého objektu.

Kapacita Pilsner Urquell Original Restaurantu Malostranská beseda včetně sklepní pivnice je více než 100 míst. V létě bude kapacita rozšířena o zahradní posezení v podloubí. Na čepu je několik značek, včetně ležáku Pilsner Urquell, který se čepuje z tzv. pivních tanků. Díky tomuto systému nepřichází pivo při čepování vůbec do kontaktu se vzduchem, což má pozitivní vliv na kvalitu a trvanlivost nepasterizovaného piva.

Restaurant chce působit na své hosty útulným až domáckým prostředím. Servíruje návštěvníkům opravdové delikatesy, jež vychází především z klasické české kuchyně. Sousední Wi-fi kavárna je místem pro příjemné posezení u ranní snídaně, sklenky vína, dobré kávy nebo čaje. Pivnice svým stylem a zařízením připomíná typickou malostranskou hospůdku, kde jsou podávána hotová jídla, drobné pokrmy a pochutiny k pivu. Společným jmenovatelem všech provozů je kvalitní gastronomie za dostupné ceny, příjemná obsluha a jedinečná atmosféra umocněná historií budovy a atraktivitou Malé Strany.

Pilsner Urquell Original Restaurant je koncept Plzeňského Prazdroje a představuje plzeňský ležák v prostředí, které odpovídá české pivní kultuře. Dominantním jednotícím prvkem je typický výčep s měděným krytem (replikou víka pivovarské varné pánve) přímo naproti vchodu. Dřevěný stylový nábytek, kazetové obložení stěn, interiérové doplňky a originální výčepní stojany vytvářejí pro hosty příjemné prostředí. Výzdoba interiéru je tvořena zápůjčkami originálů a kopiemi exponátů z Pivovarského muzea Plzeň. Nechybí obrazy, dobové fotografie, certifikáty, reklamní cedule, dobové reálie a artefakty, které podtrhují bohatou tradici vaření piva v Čechách a proslulost značky Pilsner Urquell.

Kontakt
Vyšehrad 2000 Group
Vyšehrad 2000 Group je společností podnikající v oblasti gastronomie, hoteliérství a životního stylu
Národní třída 10/138
11000, Praha 1
Telefon: +420224951736
E-mail: kontakt@vysehrad2000.cz
http://www.vysehrad2000.cz/index.asp?menu=3



Kontaktní manažer: Monika Zíková
Email: kontakt@vysehrad2000.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz