A-MODA Invest: WinStrom má výborný vzdálený přístup

Společnost A-MODA Invest, s.r.o. dosáhla díky volbě řešení WinStrom 10 výrazné úspory investičních i provozních nákladů na účetní software. Současně získala také přehledný, snadno ovladatelný a jednoduše rozšiřitelný systém. A také svobodu ve volbě operačního systému na pracovních stanicích.

Požadavky na účetnictví

Firma A-MODA Invest, s.r.o. je dynamicky se rozvíjejí společnost, která se kromě původní činnosti, tedy výroby a prodeje oděvů, rozrostla o další oblasti, zejména stavebnictví (rekonstrukce domů, bytů a nebytových prostor, stavby na klíč) a pohostinství (provoz hotelu a restaurací). Každá z těchto oblastí podnikání má své specifické vlastnosti a potřeby. Jednotlivé provozovny (střediska) jsou rozmístěny na různých místech České republiky. Z toho důvodu firma potřebovala účetní systém, který by v první řadě pokryl běžné potřeby finančního a manažerského účetnictví (z globálního pohledu), ale zároveň také vyhověl požadavku na nezávislý on-line provoz jednotlivých středisek. Očekávalo se také, že zvolený systém bude připraven a schopen propojit pokladní a restaurační systémy nebo čtečky čárových kódů, a to v krátkodobém horizontu. V rámci poptávkového řízení bylo osloveno několik renomovaných dodavatelů účetního softwaru, kteří byli schopni dodat systém vyhovující daným požadavkům.

Dodavatel nám program přizpůsobil

„Po vyhodnocení nabídek jednotlivých dodavatelů jsme zjistili, že nejvíce by nám vyhovoval systém od firmy WinStrom, v něm jsme ale potřebovali provést úpravy s požadavkem na provoz oddělených středisek, tak aby každé středisko mělo z celého programu k dispozici jen to, co skutečně samo potřebuje. Po jednání s vývojáři WinStrom a dohodě s nimi bylo rozhodnuto.“

„Nabídli se, že upraví v konfiguraci programu systém přidělování práv jednotlivým uživatelům, aby vyhovoval potřebám naší firmy, a tím zároveň potřebám také dalších firem, které se rozhodnou program WinStrom v on-line řešení používat. V krátkém čase zapracovali vývojáři firmy všechny naše požadavky a my jsme mohli spustit testovací provoz. Vyplatilo se nám, abychom s nasazením programu chvíli posečkali. Získali jsme tím on-line účetní program s jedinečným multiplatformním řešením.“

WinStrom 10 již nyní podporuje čárové kódy EAN pro prodej zboží (a to na všech podporovaných operačních systémech). Nasazení této technologie se ve společnosti A-MODA Invest plánuje v nejbližší době. Další funkcí je on-line komunikace s dotykovými pokladnami a s restauračními systémy. Společnosti A-MODA Invest to pomůže optimalizovat procesy zejména v rámci provozovaných restauračních zařízení, ušetřit zbytečnou práci a současně mít k dispozici vždy ta nejčerstvější data z provozů.

„Zároveň šlo také o nabídku, která byla ekonomicky nejvýhodnější. Cena za systém WinStrom se totiž diametrálně lišila od nabídek renomovaných dodavatelů terminálových řešení. V těchto řešeních totiž celková cena nasazení systému nezahrnuje pouze vlastní cenu za licence, systémovou podporu a případně vývojářské vícepráce, nýbrž je třeba počítat i s dalšími souvisejícími náklady na provoz serverů i stanic pod licencí firmy Microsoft,“ říká Miroslav Kolčava z firmy A-MODA Invest s.r.o.

Licence za operační systém nemusíme řešit

Konkurenční řešení, která splňují požadavky firmy A-MODA Invest (přístup z různých středisek prostřednictvím Internetu), jsou založena na terminálovém principu, tedy konkrétně na serverovém systému Microsoft Windows Server a technologii Terminal Server. Jako databázový systém se obvykle využívá Microsoft SQL Server. Pořízení veškerých potřebných licencí (včetně dostatečného počtu klientských licencí, tedy CAL) na používaný software, případně poskytnutí dedikovaného serveru s příslušným softwarovým vybavením totiž výrazně navyšuje celkové náklady na nasazení daného účetního softwaru. Podmínkou provozu takových řešení je navíc sjednocení operačního systému na všech stanicích na Microsoft Windows, což dále navyšuje cenu a přináší, vzhledem k dosavadnímu softwarovému vybavení firmy, dodatečné komplikace. Mezi operační systémy používané ve společnosti A-MODA Invest s.r.o totiž patří nejen Microsoft Windows, ale také Linux a Mac OS X.

WinStrom 10 jako jediné z nabízených řešení takové požadavky nemá. Serverová i klientská část je schopna zcela ekvivalentního provozu na systémech Microsoft Windows (různých verzí, počínaje Windows 2000 a konče Windows 7 a Windows 2008 Server), Mac OS X a Linux, a to ve 32bitové i 64bitové verzi. Neklade tedy na pracovní stanice žádné zvláštní požadavky, které by navýšily náklady.

Také na straně serveru není třeba provozovat oproti běžným linuxovým řešením několikanásobně dražší software od firmy Microsoft, který je podmínkou pro provoz on-line účetního programu na bázi terminálového řešení. Firma WinStrom s.r.o. navíc nabízí jako jednu ze služeb poskytování dedikovaného serveru pro provoz serverové části.

Další snížení nákladů umožňuje systém plovoucích licencí, jinak řečeno licencí vázaných na počet současně pracujících uživatelů. „Tento způsob licencování se nám velmi zamlouval,“ zdůraznil Miroslav Kolčava z firmy A-MODA Invest. „Je to způsob, kdy není potřeba platit za něco, co se nevyužívá. V případě potřeby lze dokoupit další licence. Navíc hodláme využít i toho, že lze v rámci jedné licence účtovat více firem,“ nastínil Miroslav Kolčava další plány.

Ovládání srozumitelné a podle zvyku účetních

Jednoduché uživatelské rozhraní usnadňuje práci s účetním softwarem a umožňuje plně se soustředit na konkrétní činnosti. Uživatelé nejsou zatěžováni orientací v nabídkách funkcí, které v danou chvíli ke svému pracovnímu zařazení nevyužívají, každý má k dispozici přesně to, co potřebuje. Nejpoužívanější operace jsou velmi rychle dostupné, proto je rutinní práce velmi přímočará a nevyžaduje složité posloupnosti kroků. Jednoduchost ovládání umožňuje výrazně urychlit zaškolení nových pracovníků nebo dosavadních uživatelů pro nové úkoly. Méně času strávených přípravou na práci znamená v důsledku samozřejmě i nižší náklady.

Oddělené fungování jednotlivých středisek firmy (aby každé mělo vlastní prostředí účetního softwaru) si vyžádalo určité implementační práce. „Pan ing. Petr Ferschmann a celý vývojářský tým z firmy WinStrom nám vyšli velice vstříc. Spolupodílíme se na vývoji a výsledky této spolupráce může pak využít každý, kdo si systém WinStrom 10 pořídí,“ říká Miroslav Kolčava, který řídil proces nasazení produktu WinStrom 10 ve firmě A-MODA Invest. Ve vývoji jsou další zajímavé funkce, například nástěnka programu zobrazovaná po přihlášení uživatele. Tam bude možné vkládat funkce podle potřeby, takže například majitelka firmy hned po přihlášení uvidí základní hospodářské ukazatele, nebude se muset nikam proklikávat.

Služby, které prostě fungují

Pro provoz serveru firma A-MODA Invest využívá službu WinStrom 10 online s hostingovým balíčkem Profi. Ten zahrnuje kromě jiného zálohování čtyřikrát denně a udržování historie. Firmě tak odpadá nutnost starat se o provoz serveru a související činnosti, navíc je přístup k serveru ze všech středisek velmi rychlý, protože není limitován rychlostí obyčejného internetového připojení, jak by tomu bylo v případě umístění přímo ve firmě. Jako serverový operační systém se využívá kvalitní linuxová distribuce Ubuntu 8.04 Hardy Heron (s virtualizační technologií Xen), což zajišťuje spolehlivý provoz a velmi nízké náklady na správu.

„Jsme se systémem WinStrom 10 navýsost spokojeni,“ shrnuje dosavadní zkušenosti Miroslav Kolčava. „Poskytl vše potřebné za mnohem méně peněz než konkurence. Navíc jsme se nemuseli systému přizpůsobovat, jak u mnohých softwarových produktů bohužel bývá zvykem. Naopak, tvůrci systém přizpůsobili nám. To bylo v rozhodování při výběru on-line účetního softwaru významné a nezanedbatelné plus. Je fajn pocit, když máte možnost pracovat se systémem, který je pro uživatele jednoduchý, srozumitelný, po administrátorské stránce systémem přidělování práv plně konfigurovatelný, a to s veškerým komfortem on-line účetního řešení, jež je jištěno týmem špičkových vývojářů progresivní společnosti, kterou WinStrom je.“

O WinStrom 10

WinStrom 10 je moderní účetní a ekonomický systém určený pro malé a střední firmy či firmy vedoucí účetnictví. Funkčností pokrývá podvojné účetnictví, daňovou evidenci, fakturaci, pokladní a bankovní doklady včetně homebankingu, skladového hospodářství, evidencí majetku a leasingu, mezd, pohledávek/závazků, účetních výstupů a řady dalších modulů. Program poskytuje intuitivní uživatelské rozhraní s podporou evropské legislativy, je plně lokalizovatelný do jiných jazyků a podporuje vzdálený přístup přes Internet.

O WinStrom s.r.o.

WinStrom s.r.o. je výrobce ekonomických systémů WinStrom s tradicí od roku 1991.

Kontakty...

Kontakt
WinStrom s.r.o.
Lochotníská 18
301 00, Plzeň
Telefon: 371 124 340
E-mail: info@winstrom.cz
http://www.winstrom.cz



Kontaktní manažer: Petr Ferschmann
vedoucí vývoje
Email: pferschmann@winstrom.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz