Rychlý a ostrý: AOC GAMING Q27G4X kombinuje velikost 27“ a rozlišení QHD se 180 Hz

AGON by AOC - jedna z předních světových značek herních monitorů[1] a IT příslušenství - rozšiřuje svou řadu AOC GAMING o model s rozlišením QHD, který je nástupcem oceňované řady G2. 27″ (68 cm) monitor AOC GAMING Q27G4X je vybaven panelem Fast IPS s vysokou ostrostí, díky rozlišení QHD (2560 × 1440), působivou obnovovací frekvencí 180 Hz, dobou odezvy GtG až 1 ms a technologií Adaptive-Sync pro nepřekonatelné herní zážitky. Díky designu inspirovanému letadlem stealth je nedávno představená řada G4 elegantnější než kdykoli předtím. Monitor Q27G4X, který představuje „zlatý střed“, co se týče velikosti a rozlišení, se skvělou cenou, jistě zaujme řadu mainstreamových i ctižádostivých soutěžních hráčů. Díky rychlému IPS panelu s přesnými barvami a širokými pozorovacími úhly vyniká Q27G4X i při každodenních úkolech.

Žádné kompromisy

Monitory mohou přežít mnoho jiných komponent počítače, takže výběr atraktivního herního monitoru, který bude odolný a bude vhodný pro jakoukoli práci, studium nebo hraní her, by měl být základní podmínkou. Monitor AOC GAMING Q27G4X je ideálním kandidátem díky 27″ panelu Fast IPS, který kombinuje vysokou přesnost barev a široké pokrytí gamutu s vysokou obnovovací frekvencí 180 Hz a nízkou dobou odezvy až 1 ms GtG. Díky 10bitovému panelu dosahuje monitor širokého gamutu reprodukcí 1,07 miliardy barev. Certifikace VESA DisplayHDR 400 znamená, že monitor Q27G4X umí přijímat signál HDR10 a reprodukovat obsah HDR, čímž zvyšuje kvalitu hry a obrazu videa díky extra jasu a výrazným barvám. Větší jasnost textu i ostřejší hrany a detaily ve hrách jsou zajištěny díky hustotě pixelů 109 ppi. Současné mainstreamové grafické procesory jsou již schopny dosáhnout vysoké obnovovací frekvence při rozlišení QHD u většiny současných her, takže si uživatelé mohou vychutnat plynulejší herní zážitek již od prvního dne. Výhoda bohatých a věrných barev se projeví při sledování filmů nebo hraní her, ale také při tvorbě obsahu, jako je lehká úprava obrázků nebo videí při živém vysílání.

Svěží design pro dominanci v esportu

Stejně jako nedávno ohlášené Full HD modely 24G4X a 27G4X přichází i QHD model Q27G4X v přepracovaném designu připomínajícím letadlo stealth s výraznými liniemi a trojúhelníkovými tvary, které narušují jinak monotónní rovný povrch. Základna stojanu je ve srovnání s předchozí inkarnací ještě kompaktnější, proto vyžaduje méně místa na stole a hráčům umožňuje dostatek prostoru pro rychlé a dokonce i nepravidelné pohyby myši při soutěžích na nejvyšší, esportovní úrovni. Díky absenci jasných barevných akcentů monitor krásně zapadne mezi mnoho různých herních sestav.

 

Lepší zvenčí, lepší uvnitř

Designové změny zasáhly nejen jeho vnější plášť, ale i samotné vybavení monitoru. Společnost AGON by AOC vyslyšela zpětnou vazbu svých zákazníků a vybavila monitor lepším a intuitivnějším On-Screen Displayem, který uživatelům umožňuje snadné přizpůsobení zážitku ze sledování. Další alternativou k ovládání nastavení monitoru a dalších herních periferií AGON by AOC je samozřejmě lehký software AOC G-Menu. Další funkce související s hraním her umocňují herní zážitek. Například nový inteligentní zaměřovací kříž dokáže měnit barvu překrytí zaměřovacího bodu na pozadí, což hráčům umožňuje vidět a mířit na střed, i když ve hře není žádný zaměřovač, a dává hráčům výhodu v soutěžním hraní.

Vynikající ergonomie a ekologický obal

Monitor AOC GAMING Q27G4X představuje významný pokrok v oblasti udržitelného a pohodlného hraní. Tento model je vybaven ekologickým balením s papírovým polstrováním, které výrazně snižuje jeho ekologickou stopu.

Ergonomický stojan nabízí komplexní nastavení - výšku, natočení, náklon a otočení - a zajišťuje tak optimální pohodlí při hraní, práci nebo studiu. Jeho technologie Flicker-Free a režim LowBlue zajišťují pohodlí pro oči i při delším sezení. Monitor podporuje montáž VESA a díky svému provedení ze tří stran bez okrajů je ideální pro sestavy s více monitory. Pro kompletní herní zážitek jsou součástí balení vestavěné reproduktory a výstup na sluchátka.

Ceny a dostupnost

Monitor AOC GAMING Q27G4X se dodává s tříletou zárukou a bude k dispozici od února 2024 za doporučenou maloobchodní cenu 6685 Kč (269 Eur).

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2023 Q1

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz