RFID přepravka vyvinutá pro PENAM sbírá prestižní ocenění

Přepravka s integrovaným RFID tagem vyvíjena pro společnost PENAM získala několik prestižních ocenění: ocenění OBAL ROKU 2008 v kategorii přepravní a technologické obaly, ocenění logistických inovací LOG-IN 2008 v kategorii technické vybavení pro logistiku a mezinárodní ocenění WorldStar for Packaging 2008.
Přepravní plastový obal s RFID tagem byl vyvíjen a konstruován pro výrobu a logistiku pekárenských výrobků společnosti PENAM. Na obalu je pod krycím elementem, který tvoří vodotěsnou, odolnou a mrazuvzdornou ochranu, umístěn pasivní RFID tag společnosti Alien Technology pro kmitočtové pásmo UHF, paměť 240 bitů s minimálně 10.000 programovacími cykly. Týmovou prací společností PENAM, Barco a Alfa Plastik byl vytvořen obal s jedinečnou identifikací v rámci celého dodavatelského řetězce, který je navíc schopen pojmout informace o obsahu, o druhu zboží, o počtu kusů, komu je určen aj. Tvarové a technické řešení obalu je chráněno průmyslovým právem.
Společnost ALFA PLASTIK získala za RFID přepravku PENAM ocenění logistických inovací LOG-IN 2008 v kategorii technické vybavení pro logistiku. Cena byla předána předsedou komise Tomášem Martochem, GS1 Servis.cz, na IX. Logistickém Business Mixeru v hotelu Ambassador – Zlatá Husa dne 13.11.2008. Ceny LOG-IN 2008 jsou prestižním oceněním logistických inovací udělovaným výhradně v rámci fóra LOG-IN. Každoročně jsou oceňovány projekty a produkty s nejvýznamnějšími inovacemi v České republice v několika kategoriích. O vítězích rozhoduje nezávislá odborná porota logistických profesionálů.
RFID přepravka získala rovněž ocenění v soutěži OBAL ROKU 2008 v kategorii přepravní a technologické obaly. Soutěž OBAL ROKU si klade za cíl zviditelnit nové obalové nápady a technologie, které se na českém trhu objevují, prezentovat zajímavá obalová řešení a v neposlední řadě ocenit přínos autorů jejich konstrukce a designu. Do soutěže bylo přihlášeno 92 exponátů, ocenění získalo 37 z nich. Předání ocenění proběhlo v rámci Obalového galavečera 27.11. 2008. Společnost Barco byla oceněna za významný technologický přínos při vývoji této přepravky.
Úspěch v národní soutěži OBAL ROKU je branou do světové obalové soutěže WorldStar for Packaging 2008 pořádané World Packaging Organisation (WPO), která proběhla ve dnech 14.-16. října v jihoafrickém Kapském městě. Porota složená ze zástupců 24 zemí udělila ocenění 134 přihlášeným obalům pocházejících ze 31 zemí. Za Českou republiku bylo podáno 11 přihlášek a ocenění získalo 7 z nich. Mezi úspěšnými obaly byla rovněž RFID přepravka od společnosti Alfa Plastik.
„Úspěchu, který dosáhla RFID přepravka si velmi ceníme. Je to významný milník řadící nás mezi společnosti, které dokáží RFID nejen integrovat, ale i úspěšně technologii vyvíjet dle podmínek vyžadovaných danou aplikací a prostředím zákazníka. Zkušenosti z vývoje jsou pro nás jsou nesmírně cenné při implementaci našich dalších projektů. Je to know-how, které rozhoduje o úspěchu či neúspěchu a posouvá nás o úroveň dále,“ komentoval výsledky soutěže Tomáš Kubíček, Marketing Manager společnosti Barco.
O společnosti Barco Společnost Barco je významným poskytovatelem řešení v oblasti využívání čárových kódů, RFID a bezdrátových technologií v podnikových procesech. Specializuje se na oblast řízení skladů s využitím mobilních terminálů a bezdrátové infrastruktury. Vlajkovým produktem společnosti Barco je systém SmartStock.WMS pro online řízení skladů. Společnost byla založena v roce 1993, základní kapitál je 2 000 000 Kč. www.barco.cz
O společnosti Alfa Plastik, a.s. Alfa Plastik je zavedenou kompetentní firmou v oboru plastových výlisků a nástrojů pro plastikářskou výrobu. Působí zejména na trhu plastových přepravních obalů a v oblasti náročných technických výlisků, zejména do automobilového průmyslu. Produkci nástrojárny tvoří high-tech nástroje pro nejnáročnější plastikářskou výrobu zejména technických výrobků s vysokými nároky na přesnost a preciznost provedení. Strategickou výhodou podniku jsou vlastní vývojové kapacity. Alfa Plastik disponuje vysoce kvalifikovaným týmem konstruktérů a vývojových pracovníků, kteří mají k dispozici nejmodernější vybavení. Podnik pracuje s komplexním technologickým vybavením v oborech vstřikování, svařování plastů, potiskování, montáží. Všechny procesy firmy jsou řízeny v systému managementu jakosti, který je certifikován podle normy ISO 9001 a normy pro automobilový průmysl ISO/TS 16 949. www.alfaplastik.cz

Kontakt
Barco
Barco se specializuje na systémy pro logistiku, řízení skladů a výroby využívající technologie pro snímaní a tisk čárových kódů, RFID, bezdrátové sítě a mobilní technologie pro sběr dat
Okružní 741
68605, Uh. Hradiště
Telefon: +420 572 520 052
E-mail: tkubicek@barco.cz
http://www.barco.cz



Kontaktní manažer: Pavel Duda
Assistent
Email: pduda@barco.cz
Telefon: +420 572 520 046
Fax: +420 572 520 032

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz