Lidé mají poslední možnost hlasovat v ekologické soutěži a vyhrát elektrokolo

Mikolajice versus Vsetín. Autobus na biometan proti mobilní úpravně vody na přívěsném vozíku. Tyto a další projekty spolu soupeří v pěti různých kategoriích 11. ročníku ekologické soutěže E.ON Energy Globe. Veřejnost má tak do 15. září 2019 poslední možnost podpořit ten nejzajímavější a nejinovativnější počin. Někdo z online hlasujících navíc vyhraje auto ŠKODA SUPERB iV s plug in hybridním pohonem na tři měsíce zdarma či elektrokolo.

Ekologická soutěž E.ON Energy Globe má pět kategorií, a to Obec, Firma, Stavba, Vzdělávání a Produkt. Přihlášené projekty se zaměřují na úsporu energie a ochranu přírody. Široká veřejnost má nyní poslední možnost vybrat vítěze jednotlivých kategorií. Lidé mohou podpořit své favority na webu soutěže www.energyglobe.cz, a to už jen do 15. září 2019.

Do aktuálního ročníku soutěže E.ON Energy Globe se přihlásilo celkem 273 projektů. Odborná porota vybrala v každé kategorii vždy dva nejlepší. Hlasující mají už jen posledních pár dní na to, aby v duelu podpořili ten podle nich zajímavější a inovativnější. Na pár šťastlivců navíc čeká hodnotná cena. „Ze všech hlasujících poté vylosujeme několik výherců, kteří získají například auto ŠKODA SUPERB iV s plug in hybridním pohonem na tři měsíce zdarma, elektrokolo od společnosti svetelektrokol.cz nebo poukázky do Hornbachu,“ doplňuje Vladimíra Glaserová z organizačního týmu soutěže.

Vítězové jednotlivých kategorií 11. ročníku soutěže E.ON Energy Globe budou představeni na slavnostním vyhlášení, které letos moderují Vladimír Kořen a Maroš Kramár. Záznam ze všemi očekávaného večera mohou lidé zhlédnout v televizním vysílání ČT1.

Nominované projekty

V kategorii Obec porota ocenila severomoravské Mikolajice za využívání obnovitelných zdrojů energie. Obec využívá nejen klasickou fotovoltaickou elektrárnu s akumulací vyrobené elektřiny, ale též unikátní mikroelektrárnu WAVE na biomasu. Soupeřit bude s městem Vsetín, které se snaží zdokonalovat místní odpadovou infrastrukturu. Vybudovalo systém pro používání vratných nápojových kelímků a ve spolupráci s neziskovým sektorem vyrábí znovupoužitelné textilní sáčky.

V soutěžní kategorii Firma komisi zaujal projekt pohonu autobusu biometanem. Ten vznikl v brněnské čistírně odpadních vod při zpracování čistírenských kalů. Projekt je ojedinělou ukázkou komplexního energetického využití bioodpadu. Nominaci získala také mobilní úpravna vody na přívěsném vozíku. Jde o unikátní zařízení pro výrobu pitné vody, jehož technologie si poradí i s velmi znečištěnou zakalenou vodou třeba z kaluže a pitnou vodu poskytne už po třiceti minutách od dopravy na místo.

Prvním projektem nominovaným v kategorii Stavba je mateřská škola v pasivním standardu v obci Sedlejov. Stavba moderní budovy zachovává původní charakter vesnické zástavby. Druhou nominaci získal projekt multifunkčního bytového domu Luka Living. Komplex je příkladem moderní a energeticky úsporné rezidenční stavby, jichž v Česku stále moc nenajdeme.

V kategorii Vzdělávání porota vybrala centrum ekologické výchovy a vzdělávání pro všechny generace Toulcův dvůr. Ten se snaží již 25 let vést děti i dospělé k odpovědnému vztahu k přírodě a společnosti. O vítězství ve své kategorii bude bojovat s Včelí Stráží. V tomto sdružení se děti a mládež po celé republice starají o záchranu včel a všech hmyzích opylovačů. Učí se chránit hmyz i přírodu a natáčejí včelařské návody, které sdílejí na internetu.

V nové kategorii Produkt se porotě nejvíce líbila aplikace pro záchranu nesnědeného jídla z restaurací a rozložitelné nádobí vyrobené z odpadu. Aplikace Nesnezeno.cz má pomoci v boji proti plýtvání s jídlem v gastro provozech. Spolupracující podniky mohou přes aplikaci prodat ve slevě zbylé porce jídla, které by jinak skončily v odpadkovém koši. O ocenění nej ekologický produkt soutěží s materiálem společnosti ReFork, který je 100% rozložitelný v přírodě a slouží k výrobě ekologických kelímků, příborů, tácků a celé řady obalových materiálů. Společnost tak chce svým úsilím jednou provždy zatočit s jednorázovým plastovým nádobím.

Více informací o soutěži i hlasování je možné najít na webu www.energyglobe.cz.

Kontakt
LESENSKY.CZ
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.
Veveří 114
61600, Brno
Telefon: +420 777 942 701
E-mail: info()lesensky.cz
http://www.lesensky.cz



Kontaktní manažer: Petr Lesenský
Email: pr()lesensky.cz
Telefon: +420774743800

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz