Novinka od Parker Hannifin pomáhá zvyšovat výkonnost v automobilovém průmyslu

Praha, 25. března 2019 – Společnost Parker Hannifin, globální jednička v oblasti pohonných a řídicích technologií, zvyšuje výkonnost automobilů pomocí šroubení se zářezným prstencem pro chladicí systémy vozidel.
Novinku už využívá tým, který navrhuje prototyp nového vozu formulí, ve svém nejnovějším modelu monopostu. Na jeho vývoji se podílá tým studentů z Vysokého učení technického v Brně společně s Fakultou strojního a námořního inženýrství v chorvatském Záhřebu. 

Tým studentů soutěžící ve vývoji formulí se do této doby potýkal s potížemi s chladicím systémem motoru. Díky nové konstrukci chladicího systému, která obsahuje šroubení se zářezným prstenem Parker, se tyto potíže vyřešily. Vylepšený systém nyní zajišťuje optimální kontrolu teploty motoru. Nový zdokonalený návrh vozu zahrnující šroubení Parker tým nedávno představil své fakultě.

Manažer technické podpory společnosti Fering Fit Igor Kuš a předseda týmu FSB Racing Team Mislav Hihlik při převzetí darovaných výrobků Parker.

Záhřebská společnost Fering Fit, která je distributorem společnosti Parker, nedávno k projektu přispěla darem v podobě výrobků společnosti Parker. Společnost Fering Fit se propracovala na špičku v oboru procesní a průmyslové filtrace, řešení v oblasti vzduchu a technického plynu a pneumatických technologií. Nejprve začínala s výrobky značky domnick hunter a později k nim přidala i pneumatické výrobky značek Hirros, Zander a Parker.

Na setkání na Fakultě strojního a námořního inženýrství, při němž byl předán dar v podobě osmi šroubení se zářezným prstenem Parker pro chladicí systémy, zastupovali společnost Fering Fit manažer technické podpory Igor Kuš a oblastní manažer prodeje Alen Tomić.

Cílem projektu navrhování automobilů na Fakultě strojního a námořního inženýrství je zprostředkovat studentům praktické znalosti z oblasti jejich studia a pomoci jim navázat kontakty s kolegy v oboru. Vůz je určen pro studentský závodní tým FSB Racing Team v rámci organizace FSAE (Formula Society of Automotive Engineers) pořádající každoroční závody, ve kterých tým FSB soutěží od samého počátku.

 

O společnosti

Parker Hannifin, patřící do Fortune 250, je mezinárodním lídrem v oblasti technologií a systémů pro řízení pohybu. Již 100 let poskytuje řešení pro zákazníky z mobilních, průmyslových a leteckých oborů. Zjistěte vice na www.parker.com.

Obchodní pobočka firmy, Parker Hannifin Sales CEE s.r.o. má sídlo v Klecanech. Prodej v České republice a Slovenské republice je rozdělen do dvou skupin: Velcí zákazníci jsou obsluhováni přímo obchodní pobočkou v Klecanech, obsluha menších zákazníků a servisní služby jsou zajištěny prostřednictvím sítě distributorů – www.parker.cz/distribuce, certifikovaní a premier distributoři provozují prodejny s názvem ParkerStore.

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz