Rybí dny Nagrilu.cz

Nagrilu.cz - portál pro všechny příznivce a vyznavače grilování - barbecue a dobré pohody pořádá od 12. do 22. června ve spolupráci s Rybářským sdružením České republiky Rybí dny Nagrilu.cz. Na co se návštěvníci během Rybích dnů Nagrilu.cz mohou těšit? Každý den dostanou naservírovány recepty z rybího masa, které jistě ocení již při nejbližším grilování. Chybět nebudou články plné rad, doporučení a dalších zajímavostí s tematikou kuchyňského zpracování ryb a jejich přípravy na grilu. Soutěživci se mohou těšit na vědomostní soutěž o ceny. O grilování se traduje, že je nezdravé. Při dodržení některých základních postupů to ale nemusí být tak úplně pravda. Rybí maso navíc patří k základním kamenům, na kterých může být založena zdravá výživa. Obsah tuku v rybí svalovině je velmi nízký, nižší než v libovém hovězím masu. To samo o sobě je pádným argumentem pro konzumaci ryb lidmi s převážně sedavým zaměstnáním, dětmi, rekonvalescenty, nemocnými či dlouhodobě ležícími osobami apod. Pravidelný přísun rybího masa je doporučován i jako významný prvek při prevenci srdečních infarktů a ischemických chorob obecně. Jak je to možné, když je obecně doporučováno snižování příjmu živočišných tuků? Ryby totiž obsahují velké množství látek nazývaných omega-3-mastné kyseliny, které mají schopnost zabránit vzniku infarktu myokardu. Poslední studia efektu těchto kyselin navíc podle všeho dokazují, že omega-3-mastné kyseliny napomáhají rozvoji mozku dítěte v těle matky a redukují rizika předčasného porodu. K dalším výhodám rybího masa patří také jeho dobrá stravitelnost. Konzumace ryb v České republice výrazně pokulhává za průměrem celé Evropské unie. Pravidelná konzumace ryb zatím k zakořeněným zvykům české populace nepatří. Výjimkou jsou Vánoce, kdy je tradiční kapr součástí štědrovečerní hostiny ve většině rodin. A právě receptům z kapra bude během Rybích dnů Nagrilu.cz věnována zvláštní pozornost. "Myslíme si, že je kapr mnohými labužníky neprávem trochu podceňován. Chceme ukázat, že grilovaný kapr může být plnohodnotnou a z hlediska zdravého životního stylu vítanou alternativou k pochoutkám, které si na grilu běžně připravujeme. V případě kaprů z produkce členů Rybářského sdružení České republiky jde navíc o ekologické výrobky, jejichž kvalita je garantovaná ochrannou známkou Český kapr," uvedl za provozovatele portálu Nagrilu.cz Vlastimil Libeš. Další informace viz www.nagrilu.cz.

Kontakt
Vlastimil Libeš - LIVL.NET
Internetová komunikace, copywriting
Rychtaříkova 18
32600, Plzeň
Telefon: 608 124 900
E-mail: info@livl.net
http://www.livl.net



Kontaktní manažer: Vlastimil Libeš
Email: libes@livl.net
Telefon: 608 124 900

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz